Ministrul Sănătății a semnat Ordinul prin care aprobă noua clădire a Spitalului de Copii Marie Curie, construită de Asociația Dăruiește Viață.
Semnarea Ordinului vine la câteva zile după ce ministrul Alexandru Rafila spunea în exclusivitate la Euronews că spitalul nu poate fi autorizat.
Acesta era ultimul pas, înainte de controlul DSP, care ar urma să elibere autorizația de funcționare.
Ministerul Sănătății a avizat structura modificată a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “M. S. Curie”
Acordare avizului pentru structura modificată a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “M. S. Curie” a permis deplasarea echipei Direcției de Sănătate Publică a mun. București pentru efectuarea evaluării necesare autorizării sanitare a clădirii spitalului, care va fi eliberată la începutul săptămânii viitoare.
Noua clădire aparține Spitalului ”M.S. Curie” și a fost construită din fonduri colectate de Asociația Dăruiește Viață. În paralel cu activitatea de autorizare, personalul administrativ și de specialitate al spitalului inventariază bunurile și echipamentele din noua clădire pentru a putea fi încheiată donarea acestora și înregistrarea în patrimoniul spitalului.
Pentru ca acest proces să se desfășoare cât mai rapid, Ministerul Sănătății a trimis o echipă de specialiști încă din luna Februarie.
Ministerul Sănătății este consecvent în a sprijini orice proiect pentru dezvoltarea infrastructurii medicale din România, în limitele legislației în vigoare.
Reacția reprezentanților ”Dăruiește Viața”
”Sincer nu mă surprinde și vreau în primul rând să mulțumesc presei și dumneavoastră pentru că punând întrebarea domnului ministru, ridicarea acestei probleme pentru că dura de ceva vreme, să mulțumesc donatorilor și societății civile care a acționat atât de rapid și prompt pentru ca
Ministerul Sănătății să reevalueaze poziția și să vadă că are toate documentele necesare pentru a primi aprobare.
Acum urmează ca DSP să facă o verificare pentru că prima a fost deja realizată. Am înțeles deja că vineri vor veni în spital, după această verificare DSP va da avizul de funcționare pentru noua clădire ceea ce permite mutarea pacienților în noua clădire.
Medicii se vor muta și ei din vechea clădire în noua clădire. Pentru aceste secții nu e nevoie de angajare așa cum am spus, practic personalul există.
Este nevoie de angajare de personal pe secția de radioterapie, dar aici e o situație mai complicată, de aceea am propus Ministerului Sănătății un proiect pilot prin care să testăm un astfel de lucru. E un moment prielnic să lucrăm mai repede împreună.
Facem întâlniri de grup și sperăm ca acest proiect să avanseze mai rapid.”, a declarat Oana Gheorghiu, Dăruiește Viața.