Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Diana Șoșoacă va candida la alegerile prezidențiale 2024. Comitetul Național al Partidului S.O.S. România a desemnat-o candidat al partidului

Comitetul Național al Partidului S.O.S. România a hotărât ca Diana Iovanovici-Șoșoacă, președintele formațiunii, să candideze la președinția României, informează un comunicat transmis de biroul de presă al partidului.

Întâlnirea a avut loc luni la Poiana Brașov, unde membrii comitetului au votat în unanimitate pentru susținerea candidaturii lui Șoșoacă la alegerile prezidențiale din acest an.

În plus, conducerea partidului a decis, tot în unanimitate, aderarea la Grupul "Suveraniștii" din Parlamentul European prin intermediul celor doi europarlamentari ai formațiunii.

În cadrul reuniunii, s-au analizat rezultatele obținute la alegerile locale și europarlamentare și s-au stabilit strategii pentru alegerile prezidențiale și parlamentare din acest an, conform comunicatului de presă.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Pentru prima oară în istorie, în 2024 sunt organizate patru rânduri de alegeri. Primele două au avut loc pe 9 iunie (alegerile locale și europarlamentare).

În ceea ce privește restul calendarului alegerilor din 2024 în România, singura dată certă rămasă este cea a alegerilor parlamentare: 8 decembrie. În ceea ce privește alegerile prezidențiale, coaliția încă poartă discuții și negociază variante. Momentan, singura variantă avansată de premierul Marcel Ciolacu este organizarea celor două tururi în luna septembrie.

Calendarul alegerilor din 2024 în România:

  • 9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;
  • 15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale;
  • 8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE