Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Serviciile unei companii din Germania: oameni conservați prin înghețare, pentru a fi înviați când tehnologia va permite

„Dacă vreți să sfidați moartea, veniți la noi". Așa sună anunțul unei companii din Germania, Tomorrow Bio.

Cei care au suficiente resurse financiare ar putea achiziționa un serviciu inedit oferit de acea companie, care susține că poate conserva corpul uman, prin înghețare, pentru ca apoi să fie înviat, dacă tehnologia va permite, la un moment dat.

Promisiunea este una fermă, deși depinde mult de ceea ce ne va rezerva tehnologia în viitor, potrivit publicației Exhibit.tech. În plus, se ridică numeroase întrebări de ordin etic și științific. Însă compania nu se sfiește să lanseze această provocare și aceste servicii pentru cei care „se tem de momentul plecării dintre noi".

Oameni conservați prin înghețare, pentru a fi înviați când tehnologia va permite

Aici intervine și prețul pentru un asemenea serviciu: 200.000 de dolari. La această sumă se adaugă un fel de abonament de 55 de dolari pe lună, sumă destinată pentru a crioconserva fie corpuri întregi, fie doar...părți ale corpului. Cine vrea să-și conserve doar o parte din corp, de exemplu, creierul, trebuie să achite 83.000 de dolari.

Mulți se întreabă însă cum funcționează această crioconservare și când se aplică ea. Compania oferă lămuriri și spune că procesul de crioconservare începe imediat după ce mediciul legist declară că un pacient este mort. Este momentul în care compania germană intervine. Ea utilizează ambulanțe dotate cu săli de operație mobile și cu un fel de congelator. Cercetătorii medicali care sosesc cu acea ambulanță înlocuiesc fluidele din corpul uman cu un fel de antigel medical, iar cadavrele sunt introduse apoi într-un container din oțel, cu azot lichid.

Culmea este că, deși subiectul poate sârni fiori, compania are clienți care au achitat deja sumele necesare. Ba mai mult, există și o listă de așteptare de peste 650 de persoane cu vârsta medie de 36 de ani. Firma respectivă declară că a criogenat deja șase persoane decedate și cinci animale de companie.

Un alt detaliu dat de companie este că, dacă o persoană va putea fi înviată cu succes și dacă nu va fi utilizată întreaga sumă achitată de acea persoană, banii rămași vor fi returnați.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE