Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia susţine că a doborât opt rachete ucrainene care se îndreptau spre Crimeea

Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat luni că forţele ruse au doborât opt rachete ucrainene care se îndreptau spre Crimeea, peninsulă ucraineană anexată în 2014 şi care este vizată cu regularitate de armata Kievului, informează AFP.

"La 30 octombrie în jurul 13:00, după ora Moscovei, o tentativă a regimului de la Kiev de a ataca instalaţii din peninsula Crimeea cu opt rachete de croazieră Storm Shadow a fost dejucată", a indicat Ministerul Apărării rus, adăugând că "toate rachetele au fost doborâte".

Ucraina, în schimb, a anunţat anterior că a "lovit cu succes" un sistem de apărare antiaeriană rusesc în peninsulă, în cursul nopţii de duminică spre luni.

Agenţia de presă ucraineană Unian a transmis luni, la miezul zilei, că o serie de explozii se aud în Crimeea, citând martori şi canale Telegram locale.

Explozii în Crimeea

Potrivit canalului Telegam "Krîmski veter" ("Vântul Crimeei"), mai multe explozii - între trei şi patru - au fost auzite în oraşul Saki, din Crimeea, unde se află o bază aeriană rusă. În unele cartiere din acest oraş alimentarea cu electricitate s-a întrerupt. Mai multe canale de Telegram comunică despre o lovitură asupra aerodromului Novofiodorvka, de lângă Saki.

Trei explozii au fost auzite în Sevastopol, unde se află baza Flotei ruse din Marea Neagră, potrivit Unian, care relatează că înainte de aceasta în peninsulă a fost anunţată o alertă de raid aerian.

Ulterior, au apărut informaţii că în unele zone ale oraşului-port se ridicau coloane de fum. Una dintre explozii s-a produs pe teritoriul şantierului naval din Sevastopol. Cu toate acestea, responsabilii locali proruşi au declarat că o cortină de fum a fost instalată în golful din sudul portului.

Guvernatorul instalat de Moscova în Crimeea, Mihail Razvojaiev, a declarat că două ţinte aeriene ar fi fost doborâte deasupra oraşului Sevastopol. Fragmente de rachete ar fi căzut pe teritoriul unei şcoli, potrivit Unian.

O alertă de raid aerian a fost declanşată la Sevastopol la 12:22, ora Moscovei, fiind anulată în jurul orei 13:26, a mai spus oficialul prorus.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE