Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Volodimir Zelenski anunță primele rezultate după negocierile de pace din Malta: "Este semnalul corect"

Ucrainenii au anunțat primele rezultate ale negocierilor de pace, care au avut loc în Malta, la reuniunea la care au luat parte peste 50 de state, reprezentate de consilieri și diplomați.

Declarație comună privind pacea în Ucraina

"În primul rând, sunt veşti bune de la reuniunea din Malta, o reuniune a consilierilor privind formula de pace. S-a convenit asupra unei declaraţii comune a co-preşedinţilor reuniunii la nivel înalt, una atât de bază, cât şi unificatoare. Acesta este semnalul corect.

Indiferent de ceea ce se întâmplă în lume, cea mai importantă este unitatea, în numele puterii reale a dreptului internaţional, pentru că aceasta reprezintă unitatea în numele justiţiei pentru Ucraina şi pentru toate ţările şi naţiunile care se pot confrunta cu o agresiune.

În al doilea rând, ne pregătim deja pentru acei paşi importanţi planificaţi pentru primele săptămâni din luna noiembrie. În mare parte, lunile noiembrie şi decembrie ale acestui an vor fi semnificative pentru Ucraina. Sunt incluse noi pachete de apărare şi dezvoltarea relaţiilor noastre cu Uniunea Europeană și ne pregătim pentru evenimentele internaţionale planificate în Ucraina. Activitatea noastră cu partenerii va rămâne activă", a spus Volodimir Zelenski.

Ucraina a mai prezentat planuri de pace, respinse de Rusia

Anul trecut, Kievul a prezentat un plan de pace în 10 puncte, care prevedea restaurarea integrității teritoriale a Ucrainei, retragerea trupelor rusești, eliberarea tuturor prizonierilor, crearea unui tribunal pentru crime de război, dar și garanții de securitate pentru Ucraina.

Mai multe țări au anunțat că susțin planul Kievului pentru pace. Moscova, pe de altă parte, spune că este pregătită pentru negocieri, dar insistă ca Ucraina să renunțe la teritoriile ocupate de armata rusă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE