Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia lansează al cincilea atac cu rachete asupra Kievului din această lună. Avertismentul Armatei ucrainene

Rusia a bombardat cu rachete Kievul a cincea oară în luna august. Armata ucraineană a anunțat marți că a reușit să respingă atacurile cu ajutorul sistemelor de apărare antiaeriană, relatează agenția Reuters.

Lovitura militarilor ruși vine după ce capitala Ucrainei a fost atacată cu drone luni seara. Datele preliminare arată că nu au fost înregistrate pagube sau persoane rănite în urma acestor bombardamente, a anunțat administrația militară a Kievului pe aplicația de mesagerie Telegram.

În atacurile de marți dimineață au fost folosite, cel mai probabil, rachete de croazieră, a precizat Armata ucraineană. Martorii au auzit mai multe explozii ceea ce păreau a fi unități de apărare aeriană în funcțiune la periferia Kievului.

Potrivit Armatei ucrainene, nu mai puțin de 41 de alerte de raiduri aeriene au fost raportate în Kiev în această lună.

Ucraina a declarat luni că a respins cu succes un atac al unei drone rusești asupra Kievului.

Moscova nu a făcut niciun comentariu despre atacurile lansate marți. Ambele părți spun că, în atacurile frecvente cu drone și rachete, țintesc instalații militare cruciale, nu infrastructura civilă.

În schimb, Rusia nu este dispusă la ora actuală să poarte negocieri de pace cu Ucraina, ca urmare a atacului lansat de armata ucraineană asupra provinciei ruse Kursk, dar nu retrage propunerile de pace formulate anterior

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE