Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

„Retreat Vama Veche”, în curând în cinematografe. Filmul va avea premiera pe 18 octombrie

Un film pentru toate generațiile: comedia romantică Retreat Vama Veche. Premiera oficială este pe 18 octombrie, dar jurnaliștii Euronews au aflat mai multe de la echipa filmului. 

În această toamnă, în cinematografele din țară sunt foarte multe premiere ale unor pelicule românești. Printre acestea, comedia romantică „Retreat Vama Veche”. Înaintea premierei oficiale, am stat de vorbă cu echipa filmului.

Retreat Vama Veche este filmul mai multor generații. Și al celor nostalgici, dar și al celor mai tineri pentru care Vama Veche înseamnă libertate și un spațiu al prieteniei. Pe regizorul peliculei, dar și pe actorii din distribuția filmului, i-am întâlnit la proiecția specială de dinaintea lansării oficiale. 

Petre Năstase, regizor: „Scenariul e scris de Ovidiu Niculescu, împreună am hotărât să îl ducem în Vamă. Scenariul era inițial pentru alte locații și am zis: „Hai să facem în Vama Veche că e legat de femeie, de libertate și așa mai departe!”. Și atunci ne-am hotărât: „Băi, cum să se numească filmul? Băi, Retreat Vama Veche.” Și uite așa s-a născut acest titlu.”

Laura Cosoi, actriță: „Am fost cooptată în această echipă fără ca regizorul filmului Petre Năstase să știe că eu cu Ada și Adela suntem foarte bune prietene, cunoscându-ne evident cariera, tot ce am făcut de-a lungul timpului, și i s-a părut că noi suntem rețeta perfectă.” 

Ada Condeescu, actriță: „Cred că filmul are atât de multă căldură și nostalgie de bună calitate, scris atât de bine de Ovidiu Niculescu și interpretat foarte ok de noi, încât oamenii cred că vor simți esența acestor personaje ale noastre care vor ajunge direct la inimile lor.”

Răzvan Fodor, actor: „Oamenii susțin filmul independent. Din exterior e greu să înțelegi ce înseamnă film independent. Acolo sunt doi-trei oameni care au băgat mâna în buzunar, au scos niște bani, și cu prietenii și cu alte prietenii, dau naștere acestui gen de „cinema”. Ceea ce, băi, e foarte tare, și e de aplaudat.” 

Daniel Nuță, actor: „Crede-mă că au fost momente când nu ne puteam abține din râs, adică chiar din ce am văzut în trailer, mă văd pe spate că râd de Vasile Calofir.”

Lia Senchievici, actriță: „La mine, rolul principal îl are accentul de moldoveancă, dar pe lângă asta e un personaj foarte tricky pentru că, pe lângă circul ăsta pe care îl face ea, nu neapărat în scene, e mai mult vorba de atitudine și felul ei de-a fi, colorată, yoghină, are multe ingrediente.” 

Emilia Popescu, actriță: „Filmele de comedie sunt foarte rare, comedia se face greu, comedia bună iese greu.”

Retreat Vama Veche va intra în cinematografele din România din 18 octombrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE