Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Premierul, după investigația potrivit căreia Toni Greblă și-ar fi mărit ilegal salariul: "Nu e subordonatul meu, dar să dea banii înapoi!"

Vestea că Toni Greblă și-ar fi mărit singur salariu, în mod ilegal, a stârnit un val de reacții. Inevitabil, premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat și el cum privește acest subiect.

Reacția lui Marcel Ciolacu, după ce Toni Greblă și-ar fi mărit singur salariul

Marcel Ciolacu: "Nu e în guvernul meu, este o autoritate independentă care este numită de către Parlamentul României. Domnul Toni Greblă nu e subordonatul meu. Da, îi voi cere să dea banii înapoi. Ai auzit? Hai, treaba Parlamentului! Dar să dea banii înapoi dacă așa a zis Curtea de Conturi. Dar știți că și el are drepturile lui. Presupun că o să meargă în instanță împotriva Curții de Conturi. Este o autoritate independentă, nu e în subordinea Guvernului, e treaba Parlamentului să-și facă treaba. Vrei să conduc și Parlamentul? Nu cred. Mi-e suficient."

Președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, este protagonistul unei investigații realizată de Snoop.ro, în care este suspectat că și-ar fi mărit ilegal salariul cu câteva mii de euro pe lună. Fostul judecător al CCR ar fi luat în plus 24.000 de euro, față de salariul trecut pe hârtie, printr-un ordin emis chiar de el.

Jurnaliștii mai scriu că, deși Curtea de Conturi știa de mai bine de un an despre creșterea ilegală a veniturilor lui Greblă, nu a făcut public acest lucru până acum. Asta, deoarece instituția, condusă de fostul membru PSD Mihai Busuioc, nu a prezentat, în plenul Curții, pentru discuție și aprobare, acest raport referitor la fostul coleg de partid.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE