Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Investigație Snoop.ro: Toni Greblă, președintele Autorității Electorale Permanente, și-ar fi mărit ilegal salariul cu mii de euro lunar

Președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, este suspectat că și-ar fi mărit ilegal salariul cu câteva mii de euro pe lună.

O investigație a site-ului Snoop.ro arată că fostul judecător al CCR a luat în plus 24.000 de euro, față de salariul trecut pe hârtie, printr-un ordin emis chiar de el.

Curtea de Conturi știa de mai bine de un an despre creșterea ilegală

Jurnaliștii mai scriu că, deși Curtea de Conturi știa de mai bine de un an despre creșterea ilegală a veniturilor lui Greblă, nu a făcut public acest lucru până acum. Asta, deoarece instituția, condusă de fostul membru PSD Mihai Busuioc, nu a prezentat în plenul Curții pentru discuție și aprobare acest raport referitor la fostul coleg de partid.

Reacția Curții de Conturi

”Având în vedere comentariile recente apărute în spațiul public referitoare la unul dintre rapoartele de audit ale Curții de Conturi, care în acest moment nu are încă caracter public, dorim să asigurăm o informare corectă a tuturor celor interesați. În acest sens, vă invităm să consultați Regulamentul privind activitatea de audit public extern ( RAAPE) disponibil pe site-ul instituției la următorul link”, a scris Curtea de Conturi.

Cine este Toni Greblă

Toni Greblă a fost numit în martie 2023 președintele Autorității Electorale Permanente.

Greblă a fost senator PSD în perioada 2008-2012 din partea PSD și reales la alegerile legislative din 2012 ca senator de Gorj.

În decembrie 2013, a fost numit de Senat judecător al Curții Constituționale pentru terminarea mandatului judecătoarei Iulia Motoc care a demisionat pentru a deveni judecător CEDO.

Între 2018-2019, a fost secretar general al Guvernului condus de Viorica Dăncilă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE