Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Războiul din Ucraina. Atac cu rachete rusești aproape de România: 19 oameni au murit

Cel puțin 19 oameni au murit după bombardamentele efectuate de armata rusă asupra localității Sergheevka, de pe litoralul Mării Negre.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Ucraina a anunățat că în timpul bombardamentelor de azi-dimineață alte 30 de persoane au fost rănite, iar numărul victimelor ar putea să crească. Rachetele lansate de aviața rusă au lovit un bloc cu nouă etaje și clădirile a două baze turstice.

Acesta este al treilea atac cu rachete asupra infrastructurii civile din ultimele cinci zile. Pe 27 iunie, o rachetă a lovit centrul comercial din orașul Kremenciuk, 19 persoane au murit, iar 62 au fost rănite.

Pe 29 iunie, o rachetă a nimerit într-un bloc cu cinci etaje din orașul Nikolaev. Atunci opt persoane au murit, iar șase au fost rănite.

Ce urmărește Rusia

Specialișții militari ucraineni susțin că prin aceste atacuri Moscova încearcă să determine populația civilă să facă presiuni asupra conducerii țării ca aceasta să accepte negocieri în condițiile impuse de Federația Rusă.

Liderul ucrainean Volodimir Zelenski a calificat atacurile asupra civililor drept acțiuni teroriste și a solicitat țărilor occidentale să declare Rusia țară care finanțează terorismul. Pe de altă parte, Ministerul rus al Apărării, dar și administrația de la Kremlin, au respins acuzațiile.

VLADIMIR PUTIN, președintele Federație Ruse: „Nu este niciun act terorist acolo, nicio explozie. Armata rusă nu lovește niciun obiectiv civil”.

Joi, după încheierea summitului NATO de la Madrit, liderii occidentali au promis că vor spori ajutorul milirat oferit Ucrainei, inclusiv de armament modern.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE