Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Profesor incendiat de un student nemulțumit de notă. Tânărul a fost prins de polițiști și este cercetat pentru tentativă de omor

Un incident șocant a avut loc la Constanța. Un student și-ar fi incendiat profesorul de matematică, pentru că acesta i-ar fi dat o notă prea mică, iar el a picat la examen. Cadrul didactic a scăpat cu răni minore, însă tânărul va fi cercetat pentru tentativă de omor. În plus, a fost și amendat cu o mie de lei pentru înjurături în spațiul public. 

*Atenție! Urmează informații cu impact emoțional!

Tânărul are 22 de ani și este student la Facultatea de Științe Economice a Universității Ovidius din Constanța. Când a aflat că nu a luat notă de trecere la matematică, tânărul s-a enervat, a aruncat cu spirt pe profesor și i-ar fi dat foc. Apoi, studentul ar fi ieșit din clasă și ar fi ținut ușa blocată pe dinafară, astfel încât dascălul să nu poată scăpa. Gălăgia a atras atenția unui alt cadru didactic, care a venit să vadă ce se întâmplă. În acel moment, studentul ar fi fugit. A fost prins, însă, în scurt timp de polițiști. 

Purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța: ”Din primele cercetări efectuate rezultă că un student nemulțumit de nota obținută la examen, i-ar fi provocat răni, prin incendiere, cadrului didactic ce i-ar fi acordat nota respectivă. Acesta ar fi suferit vătămări corporale la nivelul piciorului. Cercetările în acest caz sunt în curs de desfășurare.” 

Care este starea profesorului

Reprezentanții universității sunt șocați de cele întâmplate. Din fericire, starea profesorului este bună, spun aceștia.

Alexandru Bobe, prorectorul Universității Ovidius Constanța: ”Este în regulă. O să meargă cu procesul verbal emis de poliție la Medicină Legală pentru a constata autorizat vătămările. (...) Nu i s-a întâmplat în toată cariera așa ceva, dar și studenții prezenți s-a văzut că erau marcați de gestul colegului. Colegul lor, în această zi, era destul de tulburat.” 

Studentul este cercetat acum pentru tentativă de omor. Ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE