Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primul antrenament la triatlon, anulat la JO 2024 din cauza calității apei din Sena

Organizatorii Jocurilor Olimpice au fost nevoiți să anuleze antrenamentul pentru concursul de triatlon, programat duminică dimineață, deoarece calitate apei din fluviul Senei a fost afectată după ploile căzute vineri și sâmbătă. Cu toate acestea, ei sunt în continuare încrezători că probele se vor putea derula conform programului, marţi şi miercuri, relatează agenția France Presse, citată de Agerpres.

Triatlonul olimpic este compus din trei probe: înot 1,5 km, ciclism 40 km şi alergare 10 km. Acesta este primul eveniment din cadrul JO 2024 care urmează să se desfăşoare în Sena, înaintea probelor de înot în ape deschise, programate în cea de-a doua săptămână a competiției.

Comitetul de organizare Paris-2024, Federaţia internaţională de triatlon, alături de autorităţile locale au luat ”decizia comună de anulare a părţii de înot” a antrenamentului pentru concursul de triatlon, prevăzută duminică, pe motiv că "nivelurile apei nu prezintă suficiente garanţii".

De altfel, organizatorii au avertizat încă de sâmbătă după-amiază că ploaia torențială din ziua precedentă ar putea degrada calitatea apei, notează sursa citată.

Înaintea probei de înot programată marţi şi miercuri, concurenţii de la triatlon au posibilitatea de a se ”familiariza” cu apele fluviului Sena, deși unii decid să continue antrenamentele în bazin, în special în legendara piscină George Vallerey din estul Parisului, unde au înotat deja sportivii participanţi la Jocurile Olimpice din 1924.

Cu două săptămâni înaintea începerii Jocurilor Olimpice, primarul Parisului, Anne Hidalgo, a înotat în Sena, în speranța de a demonstra că apele sunt suficient de curate pentru a găzdui competiții de natație.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE