Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Poluare severă în capitala Indiei. Autoritățile au decis închiderea școlilor și a șantierelor în New Delhi

Capitala Indiei este afectată zilele acestea de un val de smog. Autoritățile au închis școlile și șantierele, după ce poluarea aerului a atins cel mai ridicat nivel din acest an. De asemenea, a fost restricționată circulația vehiculelor cu motorină.

Un val gros de fum și ceață a învăluit capitala Indiei și împrejurimile acesteia. Din cauza vizibilității reduse, traficul aerian a fost perturbat, iar sute de zboruri au avut întârzieri. În mai multe zone ale orașului, nivelul de poluare a fost chiar și de 50 de ori mai mare decât limita de siguranță recomandată de Organizația Mondială a Sănătății. 

Din cauza poluării excesive, oamenii se plâng de dureri ale ochilor și probleme de respirație. Autoritățile au recomandat ca persoanele în vârstă, cele cu probleme respiratorii, dar și copiii, să evite plimbările și activitățile în aer liber. Însă locuitorii din New Delhi sunt nemulțumiți de felul în care autoritățile gestionează situația. 

„Am probleme cu tot praful care îmi intră în ochi. Este foarte periculos pentru organism”, spune un localnic. 

Poluarea aerului în nordul Indiei crește în fiecare an, în special iarna, deoarece fermierii ard resturile de recoltă din zonele agricole. Arderea coincide cu temperaturi mai scăzute, care rețin fumul în aer. Smogul este împrăștiat în orașe, unde emisiile auto contribuie și ele la calitatea proastă a aerului.

„Din cauza poluării, toată lumea are dureri în gât, febră. Guvernul ar trebui să interzică arderea resturilor de recoltă. Totul este fum, nu este ceață, este doar fum peste tot. Guvernul ar trebui să oprească arderea recoltelor”, a mărturisit un localnic. 

India, care nu are un sistem eficient de control al emisiilor poluante în industrie, dar și un sector energetic bazat în mare pe cărbune, se confruntă cu probleme grave de poluare în special în marile orașe. Cu toate acestea, guvernul și-a stabilit drept obiectiv ca abia după anul 2070 să nu admită creșterea volumului emisiilor de gaze cu efect de seră.  Adică cu 20 de ani mai târziu decât SUA. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE