Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Politicienii spun lucruri amuzante de alegeri. Negoiță a încurcat secțiile de votare, Nicușor Dan se luptă cu canicula, iar Piedone așteaptă votanții din vacanță

După ce au votat la alegerile locale și europarlamentare, politicienii au făcut declarații în fața presei, iar unii dintre ei au avut niște abordări mai puțin obișnuite: de exemplu, Gabriela Firea a recunoscut că emoțiile nu au lăsat-o să doarmă, Nicușor Dan a spus nu poate controla canicula pentru că ”nu intră în atribuțiile sale”, iar Cristian Popescu Piedone spune că cei mai mulți alegători sunt așteptați la vot pe seară, când se întorc din vacanțe.

Nu au lipsit nici incidentele amuzante: Robert Negoiță a încurcat secțiile de votare și a trebuit să plece la o altă secție. Iar soțul Liei Olguța Vasilescu, europarlamentarul Claudiu Manda, s-a trezit în cabină fără buletinul de vot pentru candidații la primăria Craiovei.

Reporter. ”Vedem că aveți lacrimi în ochi. De ce?

Gabriela Firea, candidat la Primăria Capitalei: Recunosc că sunt emoționată, foarte emoționată. Nici nu prea am dormit, dar asta vom recupera ulterior”.

Și căldura le-a dat bătăi de cap candidaților.

Reporter: ”E probabil cea mai caldă zi de alegeri prin care am trecut până acum.

Nicușor Dan, primarul Capitalei: ”Da, este ceva ce nu este în atribuțiile mele.”

Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a cerut ca secțiile de votare să rămână deschise până la ora 24.

Cristian Popescu Piedone, candidat la primăria Capitalei: ”Oamenii o să migreze de la mare și de la munte și vor veni pe ultima sută de metri”.

Edilul de la sectorul 3, Robert Negoiță, a încurcat secțiile de votare și a trebuit să plece la o altă secție pentru a vota la alegerile locale.

Premierul Marcel Ciolacu către Robert Negoiță: ”Sunt candidați. Sunt candidați la Primăria Generală. Dar nu-i sectorul 3. Ba da. La Primăria Generală.

Ești la CNMB (n.r.: Colegiul Național Matei Basarab). Ești pe lista de Consiliu. Mergi cu încredere că noi știm bine”

De asemenea, soțul Liei Olguța Vasilescu, europarlamentarul Claudiu Manda, și-a dat seama în cabină că îi lipsește un buletin de vot.

Claudiu Manda, europarlamentar: Doamnă, mie mi-ați dat patru.

Membru al secției de votare: Ce lipsește?

Claudiu Manda, europarlamentar: Exact primarul.

Membru al secției de votare: Îl aveți acasă. (râsete)

Polițist mușcat de mână de un bărbat în Dolj

Nu au lipsit nici incidentele periculoase. Un poliţist aflat într-o secţie de votare din Dolj a folosit spray-ul lacrimogen împotriva unui bărbat care devenise agresiv. În urma conflictului, partenera bărbatului l-a muşcat de mână pe poliţist.

Un șarpe a intrat într-o secție de votare

La vot a venit și un șarpe. Nu e o glumă. Reptila lungă de aproape doi metri a intrat într-o grădiniță din Dolj, unde era amenajată o secție de votare. Șarpele a fost capturat de jandarmi și eliberat în natură, fără să fie înregistrate incidente.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE