Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Philadelphia se pregătește pentru dezbaterea Harris-Trump. Autoritățile se așteaptă la proteste

Philadelphia va fi din nou în centrul atenției atunci când Kamala Harris și Donald Trump se vor întâlni într-o dezbatere televizată foarte așteptată, care ar putea avea o mare influență asupra alegerilor din noiembrie.

Cei doi, care nu s-au întâlnit niciodată în persoană, se vor confrunta la ora 21.00 ET (0100 GMT) pentru o dezbatere de 90 de minute găzduită de ABC News.

Poliția se pregătește de proteste, grupurile pro-palestiniene supărate pe sprijinul continuu al lui Harris pentru Israel plănuiește să iasă. Baricadele au fost ridicate în jurul Centrului Național al Constituției, locul dezbaterii, interzicând accesul în zona istorică care include Clopotul Libertății și Independence Hall, unde a fost semnată Constituția SUA.

Între timp, mai multe baruri și universități din oraș organizează petreceri de vizionare. Democrații de top se vor aduna la un hotel pentru o petrecere la care Harris este așteptat să participe după încheierea dezbaterii. Planurile lui Trump după dezbatere nu sunt încă făcute publice.

Locuitorii sunt curioși să afle mai multe detalii despre Kamala Harris

Unii locuitori din Philadelphia au spus că speră să afle mai multe despre Harris.

„Nu am fost, cum ar fi, super impresionat de ea în 2020, când a avut dezbaterile prezidențiale și pentru primar”, a declarat Dan Bessler, un rezident Philadelphia și lucrător în vânzări. „Dar ea este un procuror... Cred că va fi capabilă să se descurce mai bine decât a reușit Biden la vârsta lui.”

Prestația ezitantă a lui Joe Biden la dezbaterea împotriva lui Trump din iunie i-a pus capăt, practic, carierei sale politice, determinându-i pe democrații puternici să îl convingă să se dea la o parte și să îi permită lui Harris, vicepreședintele său, să candideze în locul său.

De atunci, Harris a bătut recorduri de strângere de fonduri și a stârnit un nou entuziasm în partid, însă sondajele de opinie sugerează că se prefigurează o cursă strânsă cu Trump.

Cu 19 voturi electorale, Pennsylvania este cel mai mare premiu din coșul de state care se așteaptă să decidă alegerile. Majoritatea experților prezic că cel care va câștiga Pennsylvania va câștiga Casa Albă.

Din punct de vedere istoric, democrații câștigă Pennsylvania prin obținerea unor marje uriașe în Philadelphia, pentru a compensa pierderile suferite în mare parte din restul statului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE