Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Peste 70.000 de spectatori, la finala EURO 2024. Care a fost atmosfera după meci și ce au declarat jucătorii

Spania este noua campioană a Europei la fotbal, după ce a învins cu 2-1 Anglia pe stadionul Olimpic din Berlin. Ibericii intră astfel în istorie, cucerind al patrulea trofeu EURO.

În prezența a peste 70.000 de spectatori, spaniolii s-au impus în finala EURO 2024 în fața Angliei, cu 2-1. După o primă repriză încheiată fără gol, Spania a deschis scorul în minutul 47 prin Nico Williams.

Englezii au reușit să egaleze prin Cole Palmer și părea că partida va ajunge în prelungiri. În minutul 86, Mikel Oyarzabal a marcat golul victoriei, iar englezii au pierdut astfel a doua lor finală consecutiv. Spaniolul Rodri de la Manchester City a fost declarat jucătorul turneului.

Iar, Lamine Yamal, la o zi după ce a împlinit 17 ani, a fost votat cel mai bun tânăr jucător al turneului, cu un gol și 4 pase de gol.Spaniolii au sărbătorit pe teren câștigarea trofeului, în compania regelui Felipe.

”A contact că mii de oameni ne susțineau din Spania. Mulți oameni au venit aici, să ne susțină în Germania. Vreau să spun, am vrut doar să joc pentru a termina acolo și apoi nu sa putut întâmpla. Am reușit învingem și să suferim. Am suferit ca niște animale. Dar am dus jocul acolo unde am vrut să îl ducem și suntem extrem de fericiți”, a declarat Nico Williams.

Englezii au fost doborâți de tristețe după a doua finală pierdută.

”Da, foarte dificil. Cred că ne-am sacrificat mult în ultimele săptămâni. Este atât de greu în aceste zile cu, programele nebunești și apoi venind împreună pentru sfârșitul sezonului, pentru un ultim turneu. Este dificil pentru corp, mental, fizic ești epuizat. Dar pentru țara noastră, am vrut să dăm totul. Și apoi, da, să pierzi în acest fel este foarte crud. Din nou, probabil că nu am jucat cel mai bun meci al nostru, dar cu siguranță am avut câteva momente bune.”, a adăugat Jude Bellingham.

Suporterii spanioli au declanșat fiesta după finala de la Berlin, ieșind pe străzile Madridului și sărbătorind Victoria naționalei lor până spre orele dimineții.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE