Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Permis de Antreprenor: Start Your StartUP, drumul de la cercetare la o afacere de succes

În prima zi a evenimentului UPB „Start Your StartUP”, care are loc în perioada 23-24 octombrie, Euronews Romania va organiza un talk show pe teme de educație antreprenorială.

Vom încerca să înțelegem cum se împacă zona de cercetare cu ideea de antreprenoriat, în ce măsură mediul de afaceri și financiar din România încurajează antreprenoriatul și care sunt ideile care pot sta la baza unui business cu perspectivă.

Invitații, specialiști de top în domeniul afacerilor

Vom discuta despre aceste teme cu doi cercetători din cadrul Politehnicii București – Răzvan Crăciunescu și Teodor Lupoiu.

Răzvan Crăciunescu este doctor al Universității Politehnica din București din anul 2018, iar în prezent este coordonatorul primului laborator de cercetare în 5G din România, realizat în totalitate din fonduri private. Are o experiență de 10 ani în inovare și cercetare, atât în Romania, cât și la Alborg University Danemarca, Rochester University, USA. Are și o bogată experiență în industrie - de la fondatorul propriul start-up, la a fi Chief Product Growth Officer la Procesio sau Product Manager @UiPath.

Teodor Lupoiu este doctorand al Facultății de Energetică din cadrul Politehnicii București. În 2020 a câștigat locul trei în competiția Energy Challenge cu proiectul Qbini – Coș de gunoi augmentat cu inteligență artificială.

Ca să înțelegem cum funcționează mecanismul complet - căci pentru construirea unei afaceri e nevoie de planificare, de informare, de finanțare, de comunicare, de suport – vom invita la această discuție și reprezentanții a două companii de top din România: Cătălin Lupoaie (BCR România) și Ioana Ceaușu (Academia de Antreprenoriat).

Cătălin Lupoaie este B2B Marketing la una dintre cele mai importante bănci din România. Din poziția sa, coordonează toate programele dedicate antreprenorilor, cu accent pe educație și tehnologie. Face parte din echipa care a lansat cel mai avansat ecosistem de banking online pentru antreprenori.

Ioana Ceaușu este CEO la EA - The Entrepreneurship Academy, o facultate de business din România în cadrul căreia, pe lângă componenta studiului academic, studenţii sunt susţinuţi să-şi înceapă o afacere.

Discuția va fi transmisă live pe Facebook Euronews România, miercuri, 23 octombrie, de la ora 15:00, și difuzată la TV Euronews România în cadrul emisiunii Permis de Antreprenor joi, 24 octombrie, la ora 15:30.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE