Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Paul al României află dacă va fi extrădat. Ministrul Justiției: Închisoarile din România sunt la nivelul standardelor impuse

Paul al României ar putea afla azi dacă va fi extrădat sau nu în România. O decizie din partea magistraților din Malta este așteptată în acest sens.

În urmă cu două zile, reprezentanți ai Administrației Penitenciarelor din România au prezentat în fața Curții Constituționale din Malta condițiile din închisorile de la noi, faptul că sunt la nivelul standardelor impuse de CEDO și că nu sunt încălcate în niciun fel drepturile omului - a anunțat ministrul justiției Alina Gorghiu.

„Au fost prezenți, ca martori, reprezentanți ai Administrației Naționale a Penitenciarelor. Au dat detalii despre condițiile din penitenciarele din România. Despre faptul că sunt la nivelul standardelor impuse de CEDO și nu sunt încălcate în niciun mod drepturile omului.Realitatea este clară: în ultimii ani, au fost făcute îmbunătățiri considerabile în sistemul penitenciar, iar României nu i-au mai fost refuzate predări din cauza condițiilor din penitenciare.”, a precizat ministrul Justiției.

Este vorba despre un alt dosar care îl vizează pe Paul al României, în care sunt judecate presupuse încălcări ale drepturilor omului, din cauza condițiilor din penitenciarele de la noi.

Paul Lambrino a fost eliberat luni din arestul din Malta și plasat sub control judiciar, după ce a plătit o cauțiune de 20.000 de euro și o garanție de 30.000 de euro.

Până la pronunțarea definitivă a instanței privind extrădarea în România, el nu poate părăsi Malta și trebuie să meargă de două ori pe zi la poliție pentru a semna prezența.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE