Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Paralimpicii care au tatuate inelele olimpice ar putea fi excluși de la viitoarele Jocuri Paralimpice de la Paris

Cu Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 încheiate, atenția se îndreaptă rapid către Jocurile Paralimpice, care vor începe peste o săptămână, potrivit Metro.

În timp ce sportivii paralimpici își încheie pregătirile, există o regulă puțin cunoscută de care ar trebui să se ferească înainte de concursul din această vară, din capitala Franței.

În ultimii ani, a devenit un fel de tradiție ca olimpicii să se tatueze cu inelele olimpice emblematice pentru a comemora și a-și aminti participarea lor la competiție.

Pedepse pentru sportivii cu tatuaje ale emblemei Jocurilor Olimpice

Cu toate acestea, paralimpicii inscripționați cu cele cinci inele s-ar putea confrunta cu o pedeapsă severă în cazul în care nu reușesc să își acopere arta corporală, după cum a descoperit înotătorul britanic Josef Craig în perioada premergătoare Jocurilor de la Rio din 2016.

Craig, care are faimosul simbol olimpic tatuat pe piept, a câștigat proba de 100 m liber S8 la Campionatele Europene IPC 2016 și a fost descalificat pur și simplu pentru că avea desenul expus la evenimentul din Madeira.

Medaliatul cu aur de la Londra 2012 a fost văzut ulterior cu un înveliș care îi ascundea tatuajul în timp ce concura în proba de 400 m liber S8, iar la Rio a acoperit desenul cu o imagine a steagului Uniunii.

După descalificarea lui Craig la Campionatele Europene, s-a confirmat că britanicul a încălcat reglementările referitoare la publicitate.

Acest lucru se datorează faptului că IPC (Comitetul Paralimpic Internațional) funcționează ca o organizație separată de CIO (Comitetul Olimpic Internațional) - iar cele două entități au, prin urmare, embleme diferite.

”Publicitatea corporală nu este permisă în niciun fel și asta include inelele olimpice. Sportivul nu a purtat ceva care să-l acopere și, prin urmare, a fost descalificat.

Toate echipele sunt informate cu privire la politica de publicitate la o întâlnire tehnică înainte de competiție. Nu a fost ca și cum nu li s-ar fi reamintit regulile”, a declarat la acea vreme un purtător de cuvânt al IPC.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE