Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Papa Francisc, avertisment despre victimele abuzurilor: ”Femeia este principalul deşeu. Nu putem rămâne tăcuţi în faţa acestui flagel”

Papa Francisc a declarat, sâmbătă, că femeile sunt ”principalul deșeu” în mare parte a lumii deoarece ajung să fie ”victime ale abuzului, exploatării și marginalizării”. Suveranul pontif a catalogat această situație drept un ”flagel”, relatează agenția ANSA, citată de Agerpres.

Papa Francisc a făcut aceste afirmații în contextul în care luni marchează 10 ani de când conduce Sfântul Scaun.

"Demnitatea şi drepturile fundamentale ale fiecărei persoane trebuie respectate: educaţie, muncă, libertate de exprimare şi aşa mai departe. Acest lucru este valabil mai ales în cazul femeilor, deoarece ele sunt mai uşor supuse violenţei şi abuzului", a declarat Papa Francisc, potrivit sursei citate.

Papa Francisc: ”Să nu lăsăm femeile să devină victime ale abuzului”

"Femeia este principalul deşeu. Nu putem rămâne tăcuţi în faţa acestui flagel al vremurilor noastre", a precizat Papa Francisc.

"Femeia este folosită. Eşti plătită mai puţin pentru că eşti femeie. Apoi, dacă te văd însărcinată, îţi iau locul de muncă. Este un obicei folosit în oraşele mari, spre exemplu cu maternitatea.

Să nu lăsăm femeile să devină victime ale abuzului, exploatării, marginalizării şi presiunii nejustificate fără o voce. Să fim vocea durerii lor şi să denunţăm cu fermitate nedreptăţile la care sunt supuse, adesea în contexte care le privează de orice posibilitate de apărare şi de mântuire", a mai spus liderul de la Vatican.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE