Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noi desene ale copiilor din Ciolpani pentru sportivi. Elevii au fost vizitați de pugilistele lotului național

Momente de mare bucurie pentru copiii care i-au încurajat cu desene și mesaje pe sportivii români prezenți la Jocurile Olimpice. Elevii Școlii Gimnaziale Nr 1 din comuna Ciolpani au fost vizitați de Lăcrămioara Perijoc și Claudia Nechita, componente ale lotului național de box. Pentru cei mici urmează întâlnirea și cu alți sportivi din lotul olimpic.

Elevii Școlii Gimnaziale Nr 1 din Ciolpani au fost vizitați de sportivele din lotul național de box

Zeci de elevi au umplut sala de sport a Școlii Gimnaziale din Ciolpani pentru a le întâlni pe cele două pugiliste. Lăcrămioara Perijoc și Claudia Nechita le-au povestit celor mici întâmplări din copilăria lor, dar și provocările întâmpinate pentru a deveni sportive de performanță, iar copiii le-au așteptat cu mesaje de susținere și desene.

Reporter: Le cunoșteai pe cele două fete de la box?

Elevă: Nu, nu le știam, mi-a zis doamna că vin și voiam să le dăruiesc ceva.

Ioana Radu, profesoară de Educație Fizică și Sport: Și-a dorit să transmită emoția pe care ea o simte când se uită la un sportiv, când îi privește pe sportivi și le admiră munca, și a încercat să le facă niște mici cadouri celor două sportive.

La Jocurile Olimpice de la Paris, sportivii români au fost surprinși să găsească numeroase desene ale copiilor la intrarea în blocul din Satul Olimpic, acolo unde care au locuit în perioada competiției.

Lăcrămioara Perijoc, componentă a lotului național de box: Am fost impresionată când am văzut la intrarea în clădirea în care am stat să văd aceste desene. Scria numele lor, dar nu știam că vin de la această școală. Ne-au făcut desene, ne-au dat mesaje. Sunt documentați, știu cine suntem și ce facem și ne bucură asta, înseamnă că am ajuns la inimile lor și iubesc sportul.

Inițiativa i-a aparținut profesoarei Ioana Radu și nu este pentru prima dată când elevii îi încurajează pe sportivi. Mesajele altor copii au fost prezente și la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în 2021.

Claudia Nechita, componentă a lotului național de box: Eu am fost în 2021 la Tokyo și cred că tot copiii de aici au pregătit astfel de desene. Bineînțeles, nu am știut că sunt cei de aici, dar uite că lucrurile în viață se întâmplă la momentul potrivit. Le-am dat autografe, le-am dat poze, îmbrățișări, pe unii dintre ei i-am pupat și erau foarte, foarte fericiți.

La eveniment au participat și doi dintre foștii elevi ai școlii, acum componenți ai lotului național de canotaj, juniori. Andrei Mitrea și Radu Enescu au devenit recent campioni balcanici la categoria lor de vârstă, alături de colegii lor din barca de 8+1.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE