Muzee și instituții culturale din zeci de țări europene își aprind luminile și deschid porțile în aceeași noapte.
A 18-a ediție a Nopții Muzeelor va avea loc sâmbătă, pe 14 mai, iar peste 170 de galerii, grădini de artă, muzee, castele, palate, cetăți, mori, institute și centre culturale vor fi deschise.
Evenimentul este organizat anual de Rețeaua Națională a Muzeelor din România, fiind așteptată de public cu mare interes, în fiecare an.
Noaptea Muzeelor 2022 va avea loc, în acest an, în 38 de județe din toată țara
În acest an va avea loc în 80 de localități din 38 de județe în toată țara, fie că sunt mari centre culturale, orașe, comune sau chiar sate.
În București sunt 50 recomandări pentru peste 50 de muzee, care au pregătite intervenții artistice și interactive.
La această ediţie, Cluj-Napoca oferă în Noaptea Muzeelor 13 spaţii de întâlnire cu vizitatorii, iar în Iaşi publicul are de unde alege, pentru că sunt nenumărate atracții culturale pregătite pentru această noapte.
Detalii complete şi actualizate despre organizarea generală şi programul evenimentelor din 14 mai vor fi disponibile pe canalele Noaptea Muzeelor - https://noapteamuzeelor.org/.
Ultimele două ediții au avut loc în format online și hibrid
Ultimele două ediții au avut loc online și hibrid, din cauza pandemiei. În anul 2021, în cadrul Nopţii Muzeelor, în contextul pandemiei Covid-19, 190 spaţii culturale din 73 localităţi din toată România au primit sute de mii de vizitatori, fizic sau online.
Evenimentul a fost inițiat în urmă cu 18 ani de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și este, în prezent, organizat anual pe plan european, inclusiv la noi în țară.