Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE Niculae Bădălău rămâne în arest preventiv. Contestația lui a fost respinsă de Curtea de Apel București

UPDATE Niculae Bădălău rămâne în arest preventiv, după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins contestaţia acestuia împotriva deciziei Tribunalului Giurgiu de a-l menţine în spatele gratiilor.

„În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 1 lit. b C.pr.pen. rap. la art. 205 C.pr.pen. respinge ca nefondate contestaţiile formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie şi contestatorul inculpat Nicolae Bădălău împotriva încheierii din camera de consiliu din data de 20 decembrie 2022 a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Giurgiu-Secţia Penală pronunţată în dosarul 1977/122/2022/a1.1. În baza art. 275 alin. 2 C.proc.pen. obligă contestatorul inculpat la plata sumei de 200 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. 3 C.proc.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat, ocazionate de soluţionarea contestaţiei formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie, rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în cameră de consiliu, azi (marţi - n.r.), 27 decembrie 2022”, se arată în minuta deciziei.

Știre inițială

Niculae Bădălău vrea să scape de arestul preventiv înainte de Revelion. Fostul ministru al Economiei a contestat decizia judecătorilor chiar de săptămâna trecută. Aceștia au hotărât ca Bădălău să rămână în închisoare. Marți, magistrații de la Curtea de Apel București decid dacă îl eliberează. El se află în spatele gratiilor de o lună, în dosarul în care este acuzat că a dat mită unui primar din Giurgiu.

Niculae Bădălău urmează să ajungă la Curtea de Apel București, unde are termen pentru contestația depusă față de decizia magistraților de la tribunalul Giurgiu, de a rămâne în arest preventiv.

Sunt șanse fie care magistrații să mențină această decizie, fie să adopte una mai blândă, precum arestul la domiciliu sau controlul judiciar.

La Curtea de Apel București va fi adusă și Elena Matache, cealaltă inculpată din acest dosar, care e acuzată de complicitate la dare de mită.

Niculae Bădălău, fost senator PSD, este acuzat de dare de mită și trafic de influență într-un dosar în care ar fi dat mită 170.000 de euro unui primar din judeţul Giurgiu.

Niculae Bădălău a fost revocat din funcția de consilier al Curții de conturi

După ce a fost arestat, plenul Parlamentului a votat revocarea lui Niculae Bădălău din funcţia de consilier al Curţii de Conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de audit.

Potrivit DNA, pe 9 august şi 19 noiembrie, Niculae Bădălău, în calitate de consilier de conturi în cadrul Curţii de Conturi a României şi vicepreşedinte al Autorităţii de audit din cadrul acestei instituţii, i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract privind reabilitarea sistemului de alimentare cu apă potabilă, estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA, unei societăţi administrate de o rudă a sa, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unei persoane din conducerea Companiei Naţionale de Investiţii, pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanţarea a două proiecte depuse de localitatea respectivă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE