Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicolae Ciucă, despre susținerea lui Mircea Geoană pentru alegerile prezidențiale: ”PNL va avea propriul candidat”

Nicolae Ciucă a afirmat cu fermitate că Partidul Național Liberal va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale din acest an, respingând orice scenarii privind susținerea altui candidat, inclusiv candidatura lui Mircea Geoană. 

”Vă pot spune cu toată responsabilitatea că PNL va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale și toate aceste scenarii, cum este normal în viața politică și viața publică, fac deliciul analizelor, dar acum când noi discutăm și nu se va schimba această abordare, PNL va avea propriul candidat”, a declarat Ciucă. 

Întrebat despre o posibilă alianță cu PSD și despre dorința lui Marcel Ciolacu ca PSD să-l susțină pe el pentru prezidențiale, Ciucă a răspuns că nu există astfel de planuri în acest moment. 

”Dacă ne uităm pe cifrele obținute de către fiecare partid suma lor este considerabil mai mare decât votul obținut pe lista comună. Ca atare, electoratul pentru fiecare dintre noi trage și se mobilizează pentru tot ceea ce înseamnă valorile și identitatea fiecărui partid. În momentul de față, susțin cu tărie ca fiecare dintre noi să ne mobilizăm electoratul și să avem propriile opțiuni și argumente pentru a intra în alegerile prezidențiale și în cele generale”, a declarat Nicolae Ciucă. 

Ciucă a fost întrebat și despre posibilitatea unui tandem cu el ca președinte și Marcel Ciolacu ca premier.

”După ce avem alegerile și vedem care sunt rezultatele și opțiunea cetățenilor români la vot, trebuie să existe o majoritate considerabilă în Parlament și de asemenea o majoritate care să formeze o coaliție pentru a putea să guvernăm pe principiul stabilității în continuare. Pentru că acești trei ani de zile au demonstrat că atunci când o coaliție are această majoritate consistentă, poate să asigure deciziile necesare ca țara să treacă prin situații deosebite, prin situații de criză”, a conchis Nicolae Ciucă. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE