Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Naomi Campbell, acuzată că a risipit banii din donații. Potrivit unei anchete, banii ar fi fost cheltuiți pe hoteluri de lux, spa și țigări

Naomi Campbell este acuzată că a cheltuit banii organizației caritabile- pe care a fondat-o pentru a ajuta oamenii sărmani- pe hoteluri de lux și tratamente spa. O anchetă a scos la iveală că mai puțin de 9% dintre venituri erau donate în scopuri caritabile. Supermodelul britanic, în vârstă de 54 de ani, susține că de organizație se ocupa un avocat și că nu știa despre aceste cheltuieli.

7.800 de lire sterline pentru un sejur la un hotel de lux în Cannes, Franța, în timpul căruia au fost cheltuite 6.000 de lire sterline pe tratamente spa, room service și țigări pentru Naomi Campbell. Este doar una dintre notele de plată descoperite în urma anchetei la organizația „Fashion for Relief”. Autoritățile din Marea Britanie au analizat cheltuielile fundației, începând cu anul 2016 și a descoperit că doar 8,5% din bani au fost direcționați către scopuri caritabile.

Naomi Campbell, supermodel: „Tocmai am aflat astăzi despre descoperiri și sunt extrem de îngrijorată. Investigăm și noi. Eu nu dețineam controlul asupra organizației mele de caritate, controlul era în mâinile unui avocat. Investigăm pentru a afla ce și cum. Tot ceea ce fac și fiecare bănuț pe care l-am strâns vreodată merge către scopuri caritabile.”

În urma anchetei, organizația fost închisă, iar supermodelul britanic nu va mai avea voie să administreze o organizație caritabilă în următorii cinci ani. Alte două femei care administratu fundația au primit și ele interdicții. Una dintre ele este acuzată că a încasat de la organizație 290.000 de lire sterline, echivalentul a 385.000 de dolari, pentru servicii de consultanță.

Naomi Campbell a înființat organizația caritabilă în 2005, după uraganul Katrina. Potrivit site-ului, au fost adunate 15 milioane de dolari pentru cauze umanitare din întreaga lume. Autoritățile au recuperat peste 400.000 de lire sterline de la „Fashion For Relief”, sumă care a fost utilizată pentru a achita datoriile restante. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE