Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Meta elimină conturile false din Moldova înainte de alegerile prezidențiale

Meta a declarat vineri că a eliminat o rețea de conturi de grup care viza vorbitorii de limbă rusă din Moldova înainte de alegerile din țară din 20 octombrie, pentru încălcarea politicii companiei privind conturile false, potrivit Reuters.

Autoritățile din Moldova au declarat că au blocat zeci de canale Telegram și roboți de chat legați de o campanie de plată a alegătorilor pentru a vota „nu” în cadrul unui referendum privind aderarea la UE organizat în paralel cu alegerile prezidențiale.

Președinta proeuropeană Maia Sandu își dorește un al doilea mandat în alegeri și a numit referendumul privind aderarea la blocul celor 27 de membri drept piatra de temelie a politicilor sale.

Conturile Meta false au postat critici la adresa lui Sandu, a politicienilor pro-europeni și a legăturilor strânse dintre Moldova și România și au susținut partidele pro-ruse din Moldova, a declarat compania.

Compania a declarat că operațiunea sa s-a axat pe aproximativ o duzină de branduri de știri fictive, în limba rusă, care se prezentau ca entități independente cu prezență pe mai multe servicii de internet, inclusiv Facebook și Instagram, deținute de Meta, precum și Telegram, OK.ru și TikTok.

Meta a declarat că a eliminat șapte conturi de Facebook, 23 de pagini, un grup și 20 de conturi de Instagram pentru încălcarea „politicii sale de comportament neautentic coordonat”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE