Dosarul în care medicul Gheorghe Burnei era acuzat de vătămarea corporală a trei copii a fost clasat, din cauza prescripției răspunderii penale.
Familia uneia dintre victimele sale anunță că își va căuta dreptatea la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Mai mult, va contesta în instanță ordonanța de clasare.
Gheorghe Burnei a fost medic ortoped la Spitalul “Marie Curie” din Capitală.
Dosarul de vătămare corporală fusese deschis de procurorii de pe lângă Tribunalul București.
El reunea cazurile a trei foști pacienți ai doctorului. Aceștia au rămas cu infirmități grave, după ce au fost operați de acesta.
Deși au existat suspiciuni că Gheorghe Burnei a făcut experimente chirurgicale neautorizate pe copii, aceste acuzații nu au fost dovedite și în Justiție.
Emilia Iliescu, mama uneia dintre victime: „Expertiza Amirei a fost gata în 2017, făcută în penal. Ea era foarte bună și scria că s-au făcut 17 erori de tehnică operatorie, că s-au făcut experimente pe ea, o încadra la vătămare corporală și îi dădeau 300 de zile de spitalizare.
Orice cetățean are dreptul la o judecată corectă. Nouă ni s-a luat acest drept. Copilul meu a fost o victimă, eu sunt o victimă a acestei țări. Și-au bătut joc de viața mea, de copilul meu. Noi nu am ajuns într-o instanță de judecată. Avem acest drept prin lege. O să ajungem până la CEDO.”
Cristian Ene, avocatul medicului Gheorghe Burnei: Soluțiile procurorilor au fost legale. Până să se ajungă la clasare, s-au cerut opiniile medicilor, de la INML și ale Colegiului Medicilor și s-a constat că soluția medicală a fost una adaptată situației pacientului și că nu se impunea trimiterea în judecată a persoanei pentru fapte de natură penală.”