Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marile accidentări de la Euro 2024: Ungaria-UEFA, ceartă pe tema tratamentului lui Varga; îndoieli cu privire la revenirea lui Mbappe

Pe măsură ce Euro 2024 se îndreaptă spre final, starul francez Kylian Mbappé ar putea să nu fie disponibil pentru următorul meci al Franței.

Miercuri, Les Bleus joacă ultimul meci din Grupa D, împotriva Poloniei, echipă deja eliminată. Franța, aflată la egalitate de patru puncte cu Olanda, are nevoie de un singur punct pentru a obține un bilet în optimi.

Mbappé a suferit o fractură la nas în primul meci al Franței, acel 1-0 cu Austria, și a rămas pe bancă în meciul de vineri, 0-0 cu Olanda.

"Nu este un secret că așteaptă cu nerăbdare următorul meci", a declarat duminică coechipierul său, Aurélien Tchouaméni.

Selecționerul Franței, Didier Deschamps, este optimist că atacantul său vedetă ar putea juca purtând o mască. Pentru Franța, multe depind de disponibilitatea lui Mbappé. Antoine Griezmann a jucat mai avansat împotriva Olandei, în absența lui Mbappé, permițându-i lui Aurélien Tchouaméni să intre.

Germania nu are opțiuni de apărare

Fundașul german Antonio Rüdiger s-a accidentat în remiza dintre Germania și Elveția, scor 1-1, la Euro 2024, a anunțat luni echipa medicală a nemților.

Fundașul lui Real Madrid a fost văzut ținându-se de picior în timp ce părăsea terenul, după meciul de duminică, în care Germania i-a egalat pe elvețieni, în prelungiri, cu lovitura de cap a lui Niclas Füllkrug.

Germania nu a dat detalii despre starea lui Rüdiger, în scurtul comunicat și nici nu a indicat dacă este posibil să fie apt pentru meciul de sâmbătă, din optimi.

Dacă Rüdiger nu poate juca, Germania ar rămâne fără niciunul dintre apărătorii săi centrali titulari.

Dispută la UEFA, în legătură cu momentul acordării ajutorului lui Varga

Atacantul maghiar Barnabás Varga a fost supus unei intervenții chirurgicale, luni după-amiază, după ce și-a fracturat mai multe oase faciale în urma unei ciocniri cu portarul scoțian Angus Gunn, în meciul Ungaria - Scoția. Partida a fost întreruptă timp de aproape 10 minute pentru ca Varga să poată primi îngrijiri, tânărul de 29 de ani fiind scos pe targă și dus la un spital din Stuttgart.

Purtătorul de cuvânt al naționalei Ungariei, Gergo Szabo, a declarat, imediat după accidentare, că Varga "este bine, conștient și așteaptă să fie operat".

Ungaria a câștigat cu 1-0 meciul cu Scoția, cu un gol dramatic, marcat în prelungiri de către rezerva Kevin Csoboth. stfel, maghiarii au rămas în turneu, cu ceva șanse de calificare în optimi, deși Varga nu va putea juca.

Mai mulți coechipieri ai lui Varga au izbucnit în lacrimi în timp ce atacantul primea îngrijiri pe teren. Ei au ținut ridicate niște pături, pentru a-l proteja pe Varga în timp ce el primea îngrijiri din partea personalului medical.

Jucătorii Ungariei au strigat după personalul medical, în urma incidentului, iar câțiva dintre ei s-au plâns în legătură cu timpul care a durat până când Varga a primit îngrijiri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE