Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu vrea ca România să primească un post de comisar european: ”Propunerea eu o voi face”

Premierul Marcel Ciolacu vrea ca România să primească un post de comisar european în domeniul economic și reamintește că decizia de a face numirea îi aparține.

Declarația a fost făcută într-un interviu acordat postului de televiziune Prima News.

”Atributul primului ministru este să numească comisarul, iar președintele, fiind reprezentantul României în Consiliul European, duce decizia mai departe.

Sigur, va fi o consultare, nu este ce îmi trece mie prin cap, dar propunerea de comisar eu o voi face. (…) Eu îmi doresc să avem un comisar în zona economică.

Politica acum este doar despre economie” - a spus Marcel Ciolacu.

Ce spune Ciolacu despre șansele lui Klaus Iohannis

Întrebat dacă postul de comisar european care revine țării noastre ar putea fi ocupat de Klaus Iohannis, premierul a declarat că nu crede că șeful statului își dorește o astfel de funcție, ci poate pe cea de președinte al Consiliului European sau pe cea de șef al Comisiei Europene.

„Atributul primului ministru este să numească comisarul, iar președintele (Klaus Iohannis – n.red) fiind reprezentantul României în Consiliul European duce decizia mai departe.

Sigur, va fi o consultare, nu este ce îmi trece mie prin cap, dar propunerea de comisar eu o voi face. (…) Eu îmi doresc să avem un comisar în zona economică. Politica acum este doar despre economie. (...) Nu cred că dl. Iohannis își dorește comisar european. Poate președinte al Consiliului sau al Comisiei Europene.”, a adăugat premierul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE