Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu: Nu am avut niciodată o discuţie cu Iohannis pentru un eventual mandat de comisar european

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a clarificat că nu a avut încă discuții cu președintele Klaus Iohannis privind numirea unui comisar european, subliniind că procesul este complex și că există mai mulți candidați în cursă, inclusiv Mihai Tudose.

Ciolacu a menționat că va face nominalizarea, iar președintele va negocia în Consiliu, subliniind importanța reprezentării adecvate a României în cadrul Comisiei Europene.

"Nu am avut niciodată o discuție pentru comisar european cu președintele. Nu cred că aș fi dispus să-l numesc comisar european. Să vedem portofoliul. Nu e o procedură tocmai simplă.

A cerut doamna Ursula bărbat și femeie, va avea și dânsa un interviu propriu.

Este un candidat serios Mihai Tudose. E unul dintre candidați. Sunt mai mulți colegi. Suntem în mijlocul unei negocieri. Eu nominalizez, domnul președinte negociază în Consiliu.

Cel care va ajunge acolo, va reprezenta România, așa cum și eu reprezint Guvernul României", a spus Marcel Ciolacu.

Totodată, șeful Executivului a refuzat să spună dacă l-ar nominaliza pe Mircea Geoană şi a adăugat că ”Mihai Tudose este un candidat serios”, deşi există mai multe persoane care ar putea ocupa postul, în funcţie de portofoliul care va reveni României.

”Suntem în mijlocul unei negocieri – la noi e o struţă-cămilă – eu nominalizez, domnul preşedinte Iohannis negociază”, a mai afirmat premierul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE