Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Biden face apel la unitate după tentativa de asasinat asupra lui Trump: ”Nu este loc în America pentru acest fel de violenţe”

Preşedintele american Joe Biden a făcut apel duminică, a doua zi după tentativa de asasinat asupra rivalului său Donald Trump, la "unirea ca naţiune" a americanilor, relatează AFP, Reuters şi AFP.

Mobilul tentativei de asasinat nu este cunoscut deocamdată, a mai indicat el într-o alocuţiune rostită la Casa Albă, prilej cu care a ordonat şi o revizuire a securităţii la mitingul la care a participat sâmbătă Trump.

"Unitatea este cel mai vag obiectiv dintre toate, dar nimic nu este mai important acum. Dezbatem şi avem opinii diferite, acest fapt nu se va schimba. Dar nu vom pierde din vedere că suntem americani", a spus Biden.

El a menţionat că a avut o convorbire scurtă, dar "bună" cu Trump duminică şi că este "sincer recunoscător că este bine şi se reface".

"Nu este loc în America pentru acest fel de violenţe sau orice altfel de violenţe. O tentativă de asasinat este contrară a tot ce susţinem ca naţiune", a mai declarat Biden.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE