Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Joe Biden: ”Nu plec nicăieri”. Asaltat de critici, liderul american își continuă campania electorală

„Nu plec nicăieri”, a spus Joe Biden în cadrul unui miting electoral în statul Michigan. Liderul de la Casa Albă a sfidat încă o dată criticile venite din propriul partid care-i cer să iasă din cursa pentru un nou mandat. Mai mult, președintele american, în vârstă de 81 de ani, le-a promis alegătorilor că este bine. Asta în pofida speculațiilor apărute în ultimul timp despre starea sa de sănătate. 

Demonstrația de forță a lui Biden la mitingul din Michigan reprezintă încă un efort al echipei sale de a convinge legislatorii agitați și un electorat sceptic. Asaltat de critici puternice la adresa stării sale fizice și psihice, Joe Biden a dat asigurări că va fi candidatul democraților. 

 Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii: ”Sunt candidatul de data aceasta pentru că 14 milioane de democrați ca voi m-au votat în primare. Voi m-ați făcut candidatul. Nimeni altcineva. Nu presa, nu experții, nu cei din interior, nu donatorii. Voi, alegătorii. Voi ați decis că nimeni altcineva. Iar eu nu plec nicăieri.” 

Liderul de la Casa Albă și-a atacat rivalul republican, pe care l-a descris drept o amenințare la adresa națiunii. Și nu a scăpat ocazia de a vorbi despre luptele juridice ale lui Donald Trump. 

Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii: ”Oameni buni, Donald Trump este un infractor condamnat. Donald Trump a fost găsit responsabil pentru agresiune sexuală de către un judecător care ne-a spus să nu ne lăsăm păcăliți de faptul că Trump a scăpat de asta. Și încă se confruntă cu acuzații pentru manipularea necorespunzătoare a informațiilor clasificate, ceea ce este o infracțiune.” 

Atacuri dure la adresa lui Donald Trump

Mai mult, Biden a vorbit și despre planul lui Trump. Biden a denunțat așa-numitul proiect 2025, program de guvernare ce poartă amprenta extremei dreapta. 

Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii: ”Proiectul 2025 va mobiliza Departamentul de Justiție pentru urmărirea penală a dușmanilor lui Trump. Și asta e foarte grav.” 

Câștigat de democrați la alegerile anterioare din 2020, statul Michigan este acum sub semnul întrebării. Experții consideră că alegătorii din statul industrial din regiunea Marilor Lacuri sunt reticenți cu privire la ambii candidați.

Matt Grossmann, profesor de Științe Politice, Universitatea din Michigan: Ei bine, Biden are aceleași probleme în Michigan pe care le are și în alte părți. Alegătorii sunt preocupați de vârsta și abilitățile sale. Ei nu cred că administrația a fost de succes din punct de vedere economic. Trump este puțin mai popular decât a fost în 2020. Dar alegătorii au, de asemenea, aceleași îngrijorări pe care le au cei din alte părți, că Trump nu spune adevărul, că spune o mulțime de lucruri care sunt ofensatoare, că este un showman.” 

Încă de la prestația dezastruoasă de la dezbaterea de luna trecută, echipa lui Biden este într-un sprint neîncetat de a-l păstra în cursa pentru un nou mandat la Casa Albă. Cu toate acestea, mai mulți democrați i-au cerut lui Biden să se retragă pentru binele țării. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE