Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Italia: 2.700 de kilograme de cocaină ascunse în cutii de banane

Poliția din sudul Italiei a confiscat 2.700 de kilograme de cocaină ascunse în cutii de banane. Transportul de droguri a fost descoperit cu ajutorul câinilor și a unor scanere.

Potrivit poliției italiene, cocaina confiscată era de cea mai bună calitate și ar fi adus traficanților de droguri peste 800 de milioane de euro din vânzările stradale în Armenia, unde era destinată, scrie euronews.com.

Drogurile erau ascunse în aproximativ 70.000 de kilograme de banane în cutii, aflate în două containere care călătoreau pe o navă de marfă care s-a oprit în portul Gioia Tauro, în regiunea sudică Calabria.

Gioia Tauro, "degetul de la picior" al peninsulei italiene în formă de cizmă, este considerat un bastion al 'Ndrangheta - o organizație criminală de tip mafiot care s-a dezvoltat în mod unic în regiunea Calabria și care, în ultimii ani, a devenit un jucător important în traficul internațional de droguri.

Potrivit autorităților, bananele și însoțitorul lor ilegal de călătorie se îndreptau spre Batumi, în Georgia, înainte de a ajunge la destinația finală în Armenia.

Cu doar câteva zile înainte, poliția vamală a declarat că, în același port, autoritățile au găsit aproximativ 600 de kilograme de cocaină în șase camioane container care transportau, de asemenea, fructe din Ecuador. Aceste transporturi aveau ca destinație Croația, Grecia și Georgia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE