Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Inundații, alunecări de teren și viituri, în Europa. Aeroportul din Geneva a anulat deja zeci de zboruri, iar altele au fost deviate către alte aeroporturi

Vremea rea face mari probleme în Europa. Furtunile au provocat inundații şi alunecări de teren în mai multe regiuni montane din Elveția sau Italia. Iar în Irlanda este mai frig decât normalul acestei perioade. Meteorologii se așteaptă ca ploile torențiale să continue și în următoarele zile.

Mai multe localități din Italia și Elveția sunt afectate de viituri

Sunt ploi abundente în nordul și centrul Irlandei. Meteorologii anunță temperaturi de 20 de grade Celsius, cu 6-7 grade mai mici decât normalul acestei perioade.

În Italia, mai multe regiuni din centrul și nordul țării sunt afectate de viituri. Cele mai afectate zone sunt Emilia-Romagna, sudul Piemontului, Toscana și Umbria. A fost emisă o alertă roșie pentru nivelul râurilor din Modena și Piacenza, în timp ce mai multe adăposturi montane din Piemont au fost izolate.

Au fost inundații puternice și în sud-vestul Elveției din cauza precipitațiilor abundente. În orașul Morges, situat lângă lacul Geneva, un râu s-a revărsat și a inundat străzile orașului. Mai mult, aeroportul din Geneva a anulat peste 50 de zboruri, după ce un sistem de răcire s-a defectat din cauza apelor care au inundat subsolul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE