Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

În așteptarea atacului din partea Iranului, Israelul e de acord să reia negocierile cu Hamas pentru un armistițiu

Guvernul de la Tel Aviv este de acord să reia discuțiile cu gruparea Hamas, în vederea încehierii unui armistițiu în Fâșia Gaza și a eliberării ostaticilor din enclavă. Presa internațională scrie că gruparea Hamas nu a reacționat deocamdată.

Iranul ar accepta să nu atace Israelul, dacă se ajunge la un acord de încetare al focului, potrivit CNN. Negociatorii se vor întâlni la Doha sau la Cairo, săptămâna viitoare, pe 15 august

Israelul e de acord să reia negocierile cu Hamas pentru un armistițiu

Printr-o declarație comună, Qatarul, Egiptul și Statele Unite au cerut Israelului și grupării Hamas să revină la masa negocierilor. Potrivit documentului, nu mai există timp de pierdut și nici scuze din partea vreunei părți pentru întârzieri suplimentare.

"Este momentul să încheiem un acord de încetare a focului și să eliberăm ostaticii și prizonierii. Am lucrat luni de zile pentru a ajunge la un acord-cadru și este acum pe masă, lipsesc doar detaliile privind implementarea", se arată în comunicatul comun.

Biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu a răspuns rapid apelului și a spus că Israelul va trimite o delegație săptămâna viitoare la discuții "pentru a finaliza detaliile și a pune în aplicare acordul-cadru".

Între timp, bilanțul morților din Fâșia Gaza se apropie de 40 de mii, potrivit ministerului palestinian al sănătății, controlat de Hamas. Iar luptele în enclavă continuă. 18 oameni și-au pierdut viața în cel mai recent atac israelian asupra a două școli.

În tot acest timp, israelienii se așteaptă la lovitura pe care Iranul a promis că o va da în Israel.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE