Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Haos în SUA, din cauza furtunilor de zăpadă. Aproape un milion de oameni au rămas fără electricitate

Furtunile de zăpadă din Statele Unite au provocat haos pe întreg teritoriul țării. Aproape un milion de oameni au rămas fără electricitate și mii de zboruri au fost anulate. Sute de șoferi sunt blocați pe drumurile înghețate, în timp ce peste 65 de milioane de persoane din zeci de state continuă să se afle sub avertizare meteo de vreme severă.

Pentru prima dată din 1989, Serviciul Național de Meteorologie a emis o avertizare de viscol pentru zona montană din sudul Californiei. Meteorologii au anunțat că stratul de zăpadă va ajunge până la 1,5 metri, în regiunea Sierra Nevada.

”Ei bine, a fost ceva neașteptat. Credeam că vremea va fi destul de blândă, dar s-a dovedit că a nins foarte mult într-o perioadă scurtă de timp și, dintr-o dată, autostrada a fost blocată. Și asta nu e ceva neașteptat. Dar nu mă așteptam să stau acolo 11 ore”, spune o femeie.

În ultimele doua zile au fost anulate peste 2.500 de zboruri, iar alte peste 6.000 de curse au fost amânate, în întreaga țară. În același timp, șoferii au fost nevoiți să-și întrerupă cursele și să caute adăpost.

Ben Skogquist, șofer de camion: În timp ce luam cina, drumurile se înrăutățeau din ce în ce mai mult. Și ne-am spus: ”Știți ceva, nu merită”. Camionul meu era încărcat, al lui era gol și ne îndreptam spre același loc, așa că ne-am spus ”hai să stăm aici în seara asta și să fim în siguranță”.

În nord-vestul Pacificului, vântul puternic și zăpada abundentă au împiedicat echipele de căutare să recupereze trupurile a trei alpiniști uciși de o avalanșă din statul Washington.

Nici celebrul panou de la Hollyowood nu a scapăt de zăpada, adusă de furtună. Biroul meteorologic din San Diego a emis prima avertizare de viscol din istorie, la est de Los Angeles.

Umiditatea intensă din aer creează, de asemenea, un risc crescut de inundații violente, avertizează meteorologii. În unele zone de coastă s-ar putea forma valuri de până la 3 - 4 metri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE