Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Guvernul Germaniei ia în calcul ieșirea de pe Twitter, după ce Elon Musk a cumpărat rețeaua de socializare

Guvernul de la Berlin va analiza dacă mai vrea să-și mențină prezența pe Twitter, după ce rețeaua de socializare a fost achiziționată de Elon Musk. După finalizarea tranzacției, miliardarul american a fost felicitat de fostul președinte rus Dmitri Medvedev care i-a urat noroc în lupta împotriva „dictaturii ideologice” pe social media.

Noul patron al Witter a precizat că vrea să reducă limitele ce restricționează conținuturile pe rețeaua de socializare, fără a o transforma într-un spațiu de manifestare a urii și diviziunilor.

„Vom monitoriza în săptămânile şi lunile următoare posibilele schimbări pe platformă şi vom trage propriile concluzii”, a afirmat un purtător de cuvânt Guvernului german, potrivit Agerpres.

Oficialii Executivului federal german au ținut să precizeze că această declarație nu este menită să fie o amenințare, însă „aceste concluzii ar putea fi, pentru a răspunde la o întrebare, dacă mai dorim sau nu să avem o prezenţă pe platformă”.

Între timp, fostul președinte rus Dmitri Medvedev i-a urat lui Elon Musk, printr-o postare pe Twitter, noroc în lupta sa cu ”partizanatul politic şi dictatura ideologică”

De asemenea, Medvedev, care este în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, i-a cerut lui Musk să „lase la o parte afacerea cu (sateliţi) Starlink în Ucraina”. Este vorba despre rețeaua de sateliți prin care directorul executiv al Tesla și Space X a sprijinit Ucraina să mențină operaționale Internetul și comunicațiile după declanșarea războiului de către Rusia.

În urmă cu o săptămână, Musk și Medvedev au avut un scurt dialog pe Twitter, în condițiile în care fostul președinte rus a ironizat demisia premierului britanic Liz Truss.

Potrivit sursei citate, miliardarul american a catalogat „destul de bun” mesajul „troll” al lui Medvedev şi l-a întrebat pe acesta ''cum merg lucrurile la Bahmut'', un oraş din estul Ucrainei pe care armata rusă se chinuie fără succes să-l cucerească. ''Ne vedem la Moscova de Ziua Victoriei'', i-a răspuns oficialul rus.

Elon Musk a pledat recent pentru negocieri de pace în Ucraina, elaborând şi un plan pe principiul pace contra teritorii, idee salutată de Moscova, dar care a indignat Kievul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE