Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Google pregătește cea mai mare achiziție din istorie. Tranzacția, evaluată la aproximativ 23 de miliarde de dolari

Google, care a devenit una dintre cele mai valoroase companii din lume datorită motorului său de căutare și a altor servicii de internet destinate consumatorilor, este pe cale să realizeze cea mai mare achiziție din istorie, notează publicația The New York Times.

Concret, Google poartă tratative pentru achiziționarea Wiz, un start-up de securitate cibernetică cu sediul în New York. Wiz a fost evaluată ultima dată la 12 miliarde de dolari.

Companiile au evaluat tranzacția la aproximativ 23 de miliarde de dolari, potrivit informațiilor din presa americană. Dacă Google ar cumpăra Wiz la acest preț, atunci aceasta ar fi cea mai mare achiziție din istoria companiei, aproape dublu față de prețul plătit pentru Motorola Mobility în 2012.

Google a mers mai departe cu negocierile, în ciuda faptului că autoritățile de reglementare din SUA ar putea să blocheze tranzacția. Compania ar putea fi dispusă să lupte pentru a-și consolida divizia de cloud computing, care rămâne în urma Amazon Web Services și Microsoft Azure.

Amintim că Google a fost acționat în instanță de Departamentul de Justiție din SUA în două cazuri antitrust.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE