Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

GALERIE FOTO. Cozi la aeroporturi, în Turcia. Oamenii încearcă să părăsească zonele afectate de cutremure

Locuitorii din zonele din sudul și centrul Turciei au format cozi la aeroporturi, în încercarea de a părăsi zonele devastate de cutremurele de luni dimineața. Compania Turkish Airlines a anunțat că oferă zboruri gratuite persoanelor aflate în dificultate, până mâine, 13 februarie.

VEZI GALERIA
4 imagini

Yahya Üstün, un purtător de cuvânt al companiei aeriene, a declarat marți pe Twitter că cetățenii pot primi un zbor gratuit, doar bilet-dus, pentru a părăsi cele nouă orașe aflate în zona dezastrului.

În Turcia, foarte multe persoane au rămas fără locuințe, iar în zonele unde clădirile au rămas în picioare, oamenii se tem să mai locuiască.

Aceștia îi acuză pe dezvoltatorii imobiliari că au construit morminte, nu clădiri de locuit.

În Adana, deși doar 11 clădiri au fost afectate de cutremure, oamenii se tem să rămână în case, pentru că nu au certitudinea că blocurile nu se vor dărâma. Locuitorii pregătesc focuri de tabără pe stradă și încearcă să treacă peste nopțile geroase, cu temperaturi sub 0 grade.

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,7 a lovit luni dimineață sud-estul Turciei și Siria, potrivit AFAD (Organizația de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență din Turcia). Un al doilea seism, de 7,6, a avut loc câteva ore mai târziu.

Cel mai recent bilanț indică faptul că numărul deceselor depășește 28.000, iar numărul răniților depășește 85.000, în Siria și Turcia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE