Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

EXCLUSIV. Victor Negrescu, propus comisar european: Discuțiile s-au purtat pentru a obține un portofoliu relevant pentru România, pe domeniul economic

Victor Negrescu, propunerea premierului Marcel Ciolacu pentru postul de comisar european, susține că țara noastră are toate șansele de a obține un portofoliu relevant în cadrul viitoarei Comisii Europene.

Însă, decizia va fi luată abia la mijlocul lunii viitoare, după discuțiile președintei Ursulei Von der Leyen cu premierii celorlalte țări din Uniune.

Declarațiile au fost făcute, în exclusivitate, pentru Euronews România.

Victor Negrescu, europarlamentar: După finalul lunii august, o să știm exact și portofoliu alocat României. Mă aștept ca undeva la mijlocul lunii septembrie deja să înceapă audierile la nivelul Parlamentului European.

”Președinta Von der Leyen poartă discuții cu toți premierii statelor membre”

Un portofoliu relevant este un portofoliu unde avem o influență mai mare din partea Comisiei Europene. După cum știți, Uniunea Europeană, conform tratatelor, are competențe exclusive, zone unde are un impact mai mare din punct de vedere juridic și, în sensul acesta, dar când vorbim de piața internă, când vorbim de economie, aceasta este zona pe care o acoperă mai mult Comisia Europeană.

În această logică, discuțiile s-au purtat în a obține un mandat de acest tip pentru țara noastră. Nu avem o concluzie finală, pentru că președinta Von der Leyen tocmai a revenit din perioada de concediu și în prezent poartă discuții cu toți premierii statelor membre.

”Sunt negociator-șef al Parlamentului European privind bugetul Uniunii Europene pentru anul viitor”

Eu m-am ocupat de bugetul Uniunii Europene, sunt responsabilul familiei social-democrate privind aspectele economice și bugetare și astăzi sunt negociator-șef al Parlamentului European privind bugetul Uniunii Europene pentru anul viitor.

Cred că aceste elemente reprezintă argumente importante în a putea gestiona tot ce ține de bani europeni și de resurse pe care le gestionează Comisia Europeană.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că l-a nominalizat oficial Victor Negrescu, vicepreședintele Parlamentului European, pentru postul de comisar european din partea României, în cadrul discuțiilor purtate cu preşedintele Comisiei, Ursula von der Leyen.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE