Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

EURO 2024. Presa străină: ”Ce nebuni sunt românii ăștia!”/ ”România a zdrobit echipa Ucrainei”

”Performanță fantastică pentru România în meciul cu Ucraina” sau ”România a zdrobit echipa Ucrainei” - sunt doar câteva din titlurile publicate în presa străină, despre meciul de luni în care România a învins Ucraina.

Fie că vorbim de jurnaliștii italieni, turci, britanici sau ucraineni, toți titrează la superlativ rezultatul obținut de țara noastră împotriva ucrainenilor.

”Ucraina a avut controlul mingii, dar România a câștigat toate cele trei puncte” - Deși ucrainenii au avut posesia balonului, eficiența jocului românilor a făcut în final diferența, titrează publicația portugheză A Bola.

România a învins Ucraina cu 3-0

”România a intrat în forță la EURO 2024!” - Turcii de la fanatik spun că România și-a învins adversara cu 3 la 0 în meciul în care tricolorii au fost net superiori pe tot parcursul partidei.

”Românii furioși i-au luat prin surprindere pe ucraineni” - Publicația germană Frankfurter Allgemeine Zeitung spune că România a avut un start de vis la Campionatul European, iar Ucraina este în pericol de o eliminare surprinzătoare.

”Echipa uimitoare a României i-a copleșit pe ucraineni” - Un gol de excepție al lui Stanciu deschide scorul, apoi golurile lui Răzvan Marin și Draguș închid meciul. Așa au prezentat rezultatul italienii de la Gazzetta dello Sport. Publicația adaugă că naționala Ucrainei a fost de nerecunoscut iar jocul lui Lunin a fost deo coșmar.

Presa internațională laudă performanța României la EURO 2024

”România a obținut cea mai mare victorie din istorie la Campionatul European” - Cei de la MARCA spun că jucătorii români au părut hotărâți în apărare și au sfidat pronosticurile, demonstrând că pot marca goluri.

”Ce nebuni sunt românii ăștia!” - Probabil unul dintre cele mai amuzante titluri vine de la o publicație franceză, care titrează ”Ce nebuni sunt românii ăștia!”. Jurnaliștii mai spun despre echipa României că tricolorii, pe care soarta îi așezase în calea unei Ucraine lipisită de convingere, au luat pe toată lumea prin surprindere după două decenii de rătăcire.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE