Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Belgia - Slovacia 0-1, în al doilea meci din grupa României, la Euro 2024. Lukaku a avut două goluri anulate

După ce România a spulberat Ucraina cu 3-0, Slovacia a învins surprinzător Belgia cu 1-0, în celălalt meci din grupa E.

Belgia - Slovacia 0-1, în grupa României, la Euro 2024

La Frankfurt, trupa pregătită de Francesco Calzona a deschis scorul după doar 6 minute, prin Ivan Schranz, care a profitat de o respingere a mingii. Pe finalul primei reprize, Lukas Haraslin a șutat plasat, dar Casteels a intervenit superb.

Belgienii au forțat în repriza secundă, iar Lukaku a avut o ocazie mare, însă portarul Dubravka a intervenit incredibil. Același Lukaku a avut un gol anulat în minutul 56, pentru offside, după ce arbitrul a consultat VAR-ul.

Leandro Trossard a avut și el o oportunitate, cu un șut de la distanţă, dar portarul sloven a fost din nou la post. Bakayoko a fost aproape de gol în minutul 64, însă șutul său a fost blocat de Hancko, pe linia porţii, cu prețul unei ciocniri urâte cu colegul său Vavro.

Dramatismul a atins cote maxime în minutul 86, când lui Lukaku i s-a anulat al doilea gol, după ce Doku, cel care centrase, a atins mingea cu mâna. Slovacii au rezistat până la final și au câștigat cu 1-0. România rămâne însă lider în grupa E, la egalitate cu Slovacia, dar cu golaveraj mai bun.

În următoarele partide din grupă, România întâlnește Belgia, iar Slovacia joacă în compania Ucrainei, pe 22 iulie.

Belgia - Slovacia, echipele de start

Belgia: Casteels - Castagne, Debast, Faes, Carrasco - Mangala, Onana - Doku, De Bruyne, Trossard - Lukaku

Rezerve: Theate, Vertonghen, Witsel, Tielemans, Kaminski, Sels, Lukebakio, Vranckx, De Ketelaere, Bakayoko, Openda, Vermeeren, De Cuyper

Slovacia: Dubravka - Pekarik, Vavro, Skriniar, Hancko - Kucka, Lobotka, Duda - Schranz, Bozenik, Haraslin

Rezerve: Obert, Rigo, Gyomber, Suslov, Tupta, Benes, Rodak, Hrosovsky, De Marco, Strelec, Duris, Bero, Ravas, Sauer, Kosa

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE