Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Drapelele SUA vor fi în bernă în timpul învestiturii lui Donald Trump

Drapelele SUA vor fi în bernă în timpul ceremoniei de învestire a lui Donald Trump, la 20 ianuarie. Decizia, care a fost luată pentru a-l omagia pe fostul preşedinte american Jimmy Carter, recent decedat, pare să-l fi nemulțumit pe Trump, care a transmis, vineri, un mesaj.

Drapelele SUA vor fi în bernă în timpul învestiturii lui Trump

Preşedintele republican ales a estimat că „nimeni nu şi-ar fi dorit să vadă” drapelele în bernă în timpul ceremoniei sale de învestire.

„Din cauza morţii preşedintelui Jimmy Carter, drapelele vor fi în bernă pentru prima oară în istorie în timpul învestirii unui nou preşedinte. Nimeni nu şi-ar fi dorit să vadă aşa ceva şi niciun american nu se poate bucura de asta”, a scris Trump pe pe reţeaua sa de socializare, Truth Social.

El reproşează astfel adversarilor săi democraţi că s-ar „bucura” de situaţie.

Purtătoarea de cuvânt a lui Joe Biden, Karine Jean-Pierre, a precizat în conferinţa sa de presă zilnică că decizia nu va fi schimbată de către Casa Albă.

Fostul președinte al SUA, Jimmy Carter, a murit la vârsta de 100 de ani

Jimmy Carter a fost cel de-al 39-lea președinte și, până la moartea sa, acesta fusese cel mai longeviv ex-președinte american.

Președinția lui Carter a fost marcată de suișuri și coborâșuri. Încă de la începutul administrației sale, a introdus o serie de programe ambițioase de reformă socială, administrativă și economică. Cu toate acestea, majoritatea acestor programe s-au lovit de opoziția Congresului, în ciuda majorităților democrate atât în Camera Reprezentanților, cât și în Senat.

Două scandaluri au afectat, de asemenea, credibilitatea lui Carter. În vara anului 1977, Bert Lance, directorul Biroului de Management și Buget și unul dintre cei mai apropiați prieteni ai lui Carter, a fost acuzat de nereguli financiare. Când Carter l-a susținut pe Lance (căruia i-a cerut în cele din urmă demisia și care ulterior a fost achitat), mulți au pus la îndoială atitudinea președintelui. Imaginea lui Carter a avut din nou de suferit - deși mai puțin - în vara anului 1980, când fratele său mai mic, Billy, a fost acuzat că a acționat ca traficant de influență pentru guvernul libian al lui Muammar al-Qaddafi. Anchetatorii Senatului au ajuns la concluzia că, deși Billy acționase în mod necorespunzător, nu avea o influență reală asupra președintelui.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE