Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Două trenuri care mergeau spre litoral au avut întârzieri uriașe. Unul din trenuri, operat de CFR, a ajuns cu 6 ore mai târziu la destinație

Două trenuri care au plecat din vestul țării spre Constanța au avut întârzieri uriașe. Una dintre garnituri, operată de CFR, a plecat din Timișoara aseară și a ajuns cu 6 ore mai târziu pe litoral.

A lovit un copac căzut pe calea ferată și a fost nevoie de înlocuirea locomotivei. Un alt tren privat a plecat din Arad, tot aseară, și a avut o întârziere de 3 ore.

Unui călător i s-a făcut rău, iar un echipaj SMURD i-a acordat îngrijri medicale.

Trenul CFR a plecat din Gara Timișoara Nord miercuri, în jurul orei 18:00, și ar fi trebuit să ajungă la destinație, în Mangalia, puțin după prânz în ziua următoare.

Însă, pe drum, la cele aproape 16 ore pe care ar fi trebuit să le aibă călătoria, în mod normal, s-au adăugat încă 6 de întârziere.

Ce probleme au cauzat întârzierile de șase ore

Potrivit CFR Călători au fost mai multe probleme la mijloc, cauzate, în principiu, de furtunile din vestul țării.

Spre exemplu, firele de înaltă tensiune au fost afectate, în unele locuri, iar circulația feroviară a fost întreruptă. În zona localității Armeniș, din județul Caraș-Severin, trenul a lovit un arbore căzut pe șine.

Călătorii au așteptat câteva ore în gara din Craiova să vină locomotiva de schimb.

”E adevărat că a existat și o mică defecțiune tot pe parcurs la unul dintre vagoane, dar aceea s-a reparat destul de repede, cam în 30 de minute. S-au încercat remedierile acestor situații datorate naturii în măsura în care s-a putut, iar pe traseu și la Craiova, și la Fetești, și când a ajuns trenul la stația Băneasa, la ora 10 și jumătate dimineața, CFR Călători a trimis mașini cu apă pentru a se da călătorilor.”, a declarat Ada Meseșan – purtător de cuvânt, CFR Călători.

Și un tren privat care a plecat din Arad, tot miercuri-seară, a ajuns în Mangalia cu o întârziere de 3 ore.

Unui călător i s-a făcut rău în tren, motiv pentru care un echipaj SMURD a fost trimis în Gara Constanța pentru a-i acorda îngrijiri medicale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE