Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Demisii în serie în Ucraina, înainte de o nouă remaniere guvernamentală

Cel puţin şase oficiali de rang înalt din Ucraina, inclusiv miniştri, au renunţat marţi la funcţiile lor, iar un consilier prezidenţial a fost eliberat din funcţie anterior, conform declaraţiilor partidului aflat la putere.

Aceste schimbări au survenit înaintea unei remanieri guvernamentale de amploare, planificată după mai bine de doi ani şi jumătate de conflict militar, transmite AFP.

"Am anunţat că este posibilă o schimbare substanţială a guvernului în această săptămână. Peste jumătate dintre actualii miniştri vor fi înlocuiţi", a precizat David Arakhamia, liderul grupului parlamentar al formaţiunii de guvernământ, într-o postare pe Telegram.

Noul ministru de externe din Ucraina le cere aliaţilor să cumpere armament ucrainean

Noul ministru de externe al Ucrainei, Andrii Sîbiga, le-a cerut luni aliaţilor Kievului să mizeze pe armele fabricate de producătorii ucraineni pentru a continua să susţină militar armata ţării sale, informează EFE.

"Cea mai bună modalitate de a spori ajutorul militar acordat Ucrainei în acest moment este să cumpăraţi arme pentru luptătorii ucraineni de la producătorii ucraineni", a scris Sîbiga - care a fost numit şef al diplomaţiei ucrainene săptămâna trecută -, într-un mesaj postat pe reţeaua de socializare X.

Sîbiga a adăugat că în acest fel industria militară ucraineană va primi finanţare suplimentară pentru a continua să crească şi să producă mai mult într-un ritm mai rapid. Ministrul ucrainean a mai spus că această modalitate de a achiziţiona arme pentru armata ucraineană "este şi mai rapidă şi mai ieftină pentru partenerii noştri".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE