Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Coreea de Nord a lansat încă o rachetă balistică. Phenianul susține că țara ar fi în pericol de a fi invadată de SUA și Coreea de Sud

Coreea de Nord a lansat din nou o rachetă balistică, anunță armata Coreei de Sud. Este vorba despre o rachetă cu rază scurtă de acțiune, dar nu a putut fi calculată distanța până la care a zburat aceasta.

Lansarea a venit după ce sora liderului nord-coreean Kim Jong Un avertiza că țara sa este pregătită să ia măsuri pe care le-a numit „rapide și copleșitoare” împotriva Statelor Unite și Coreei de Sud, care își întăresc cooperarea militară.

Obiectivele Phenianului

Anul trecut, Coreea de Nord a lansat zeci de rachete, inclusiv una balistică intercontinentală. Analiștii spun că turul de forță al Phenianului are ca scop forțarea Statelor Unite să accepte Coreea de Nord drept putere nucleară și să negocieze concesii economice.

Recent, militarii sud-coreeni și americani au anunțat că vor relua cele mai mari exerciții de teren din primăvară, care au avut loc ultima dată în 2018. De asemenea, Statele Unite au trimis recent avioane de război, inclusiv bombardierele cu rază lungă de acțiune, pentru a se antrena cu aeronave sud-coreene.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE