Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE. SAGA Festival 2024. Nicki Minaj anunță că nu mai cântă de „teama unor proteste”

Nicki Minaj a transmis că nu mai cântă la SAGA Festival 2024. Cel mai mare eveniment muzical din București stârnește numeroase controverse la ediția de anul acesta. De la izbucnirea pe scenă a lui DJ Hardwell care a spus că nu a fost plătit de organizatori, la cozi uriașe și concerte anulate. Cu toate acestea, câteva mii de tineri au venit și s-au distrat în fiecare seară a festivalului.

07/07/2024 , 20:48

Nicki Minaj a anulat show-ul de la SAGA Festival 2024

Nicki Minaj a transmis în online că nu mai cântă la SAGA Festival 2024 de teama „unor proteste”.

„Am fost sfătuită să nu mă deplasez la festivalul din această seară din România, din motive de securitate, din cauza unor proteste care se anunță în zonă. Aștept cu nerăbdare să ne întâlnim altădată”, a scris ea, printre altele, pe X.

În București, luni, este anunțat protestul contabililor. La manifestațiile din Piaţa Victoriei sunt așteptate în jur de 3.000 de persoane, contabili şi economişti, însă astfel de acţiuni vor avea loc şi în alte oraşe.

Controverse la SAGA Festival 2024. Artiști și participanți nemulțumiți: „Românisme” / „Ne-am făcut de râs”

Mii de oameni au trecut pe la SAGA până acum. Mulți au plecat, totuși, dezamăgiți de organizare. I-au nemulțumit concertele anulate, lipsa activităților între prestații și cozile de la intrare și de la standurile cu mâncare și băutură.

Participantă: Din punctul meu de vedere, organizarea, foarte proastă. Și chiar aș fi vrut cumva să le arătăm la cântăreții internaționali că știm și noi avem o țară frumoasă și că putem să avem festivaluri cu mulți oameni care se distrează, dar se pare că ne-am făcut de râs.

Vineri seară, DJ Hardwell chiar a părăsit scena acuzând probleme tehnice și faptul că organizatorii că nu l-au plătit.

DJ Hardwell: „Nu mi-au dat nici măcar un ban ca să vin aici în seara asta. Și totuși, sunt aici! Sunt aici!”

Imediat, a venit și reacția organizatorilor.

„Am fi rezolvat orice problemă tehnică rapid și fără efort dacă ne dădeai șansa și nu opreai spectacolul atât de repede. Am făcut tot ce am putut pentru a-ți satisface cerințele, inclusiv în ceea ce privește înțelegerile la plată. Ne pare rău pentru fanii noștri și ai tăi.”

În urma conflictului, și artistul român NANE a anunțat pe Instagram că nu va mai cânta la SAGA.

„Nu cânt pe datorie, promisiuni, înțelegeri și alte românisme”, a scris rapperul.

Totuși, mulți tineri s-au distrat pe muzica artiștilor preferați: de la trupe românești ca Subcarpați și The Motans, la Nicky Minaj și RAYE.

Participant: SAGA este renumita pentru aceste „țepe”.

Reporter: Și, totuși, vii aici...

Da, totuși vin aici pentru că cântă un artist care-mi place, adică mi-am luat bilet doar pentru un artist: RAYE.

Participant: Anul trecut n-am fost, dar am auzit că s-au anulat câțiva artiști, printre care, și anul ăsta, spre exemplu, Tyla. De la prieteni am auzit că sunt mai multe festivaluri organizate mai bine, deci SAGA ar putea să se uite probabil un pic și la ceilalți să vadă ce ar putea îmbunătăți, dar, în rest, eu aici mă distrez foarte bine și e o experiență foarte plăcută.

Cu toate că festivalul are loc în Capitală, cei care locuiesc lângă Romaero spun că nu au fost atât de deranjați de decibelii de pe scenă.

Nu, deci chiar nu mi s-a părut rău. Cred că depinde de la persoană la persoană. Depinde, unii poate sunt mai în vârstă, un pic mai ursuzi. Dar nu, sunt tineri, se distrează.

N-a fost rău, că e muzică de calitate și, prin urmare, ne-a plăcut.

Saga se încheie duminică, 7 iulie. Prețurile abonamentelor pentru cele trei zile de festival au pornit de la 400 de lei și au depășit 900 de lei pentru cei care și-au dorit acces VIP.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE