Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Comuniștii ruși trimit dulciuri pe front. Pachetele sunt destinate celor din regiunile anexate ilegal în Ucraina

Comuniștii ruși trimit un convoi cu ajutoare umanitare locuitorilor din cele patru regiuni ucrainene anexate în mod ilegal. Pachete cu alimente, dulciuri și truse medicale vor ajunge și la soldații ruși care luptă în Ucraina.

Mai multe regiuni din Rusia nu vor organiza festivități de Anul Nou

Reprezentanții Partidului Comunist din Rusia spun că prin trimiterea de pachete vor să sărbătorească centenarul creării Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste. Ajutorul umanitar trimis separatiștilor și militarilor înseamnă mâncare, medicamente și cadouri de Anul Nou. Înainte de plecarea camioanelor, comuniștii ruși au ținut să marcheze momentul în prezența șefului Partidului Comunist Rus, Ghenadi Ziuganov.

În ultima vreme, mai multe regiuni din Rusia au anunțat că nu vor organiza festivități de Anul Nou pentru a finanța nevoile soldaților ruși și ale familiilor acestora. Cadourile pe care le trimite Partidul Comunist din Rusia ar urma să ajungă în câteva zile în cele patru teritorii anexate ilegal de Moscova. Comunitatea internațională nu recunoaște și condamnă aceste anexări în urma unor simulacre de referendum.

„Ucraina este republică frate, cel mai apropiat popor frățesc. Naziștii și agenții CIA americani și-au stabilit sarcina de a ne implica poporul. Sarcina noastră este să facem totul pentru a ne simți ca făcând parte dintr-o familie. Conducerea partidului și echipa noastră lucrează pentru acest lucru. După părerea mea, acest mare convoi care va merge în patru noi teritorii ale Federației Ruse este o adevărată demonstrație a acestui lucru,” a explicat Ghenadi Ziuganov, lider Partidul Comunist din Rusia.

Partidul Comunist din Rusia, care se pretinde urmașul vechii formațiuni politice, are reprezentare parlamentară. Ghenadi Ziuganov chiar a candidat în alegerile prezidențiale, fără succes însă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE