Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

CNSAS: Nicușor Dan nu a colaborat cu fosta Securitate comunistă. „Nu există date ori documente”

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a finalizat, miercuri, procedura de verificare a lui Nicușor Dan. Experții CNSAS au concluzionat că „nu există date ori documente care să rezulte calitatea de lucrător sau colaborator al Securității” în cazul actualului primar general, care a fost acuzat c-ar fi colaborat cu serviciile de informații în perioada comunismului.

„Vă aducem la cunoștință că CNSAS a finalizat procedura de verificare a domnului Nicușor Dan.

În urma investigațiilor în arhiva proprie și a corespondenței derulate cu partenerii instituționali nu au rezultat documente care să ateste calitatea de colaborator sau de lucrător al fostei Securități în ceea ce îl privește pe domnul Nicușor Dan”, a transmis CNSAS, pe pagina de Facebook a instituției.

„Nu există date ori documente care să rezulte calitatea de lucrător sau colaborator al Securității, în sensul legii, cu privire la domnul Dan Nicușor-Daniel”, se arată în adeverința făcută publică de CNSAS.

Documentul eliberat de CNSAS poate fi contestat la Secția de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel București de către orice persoană, în termen de 30 de zile.

La începutul lunii iunie, primarul general Nicușor Dan a depus o plângere penală deoarece a considerat că i-a fost ”grav afectată imaginea” prin distribuirea documentului prin care a fost acuzat c-ar fi colaborat cu fosta Securitate comunistă. De cealaltă parte, Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a negat acuzațiile edilului Capitalei potrivit cărora actul ar fi fost făcut public de o filieră social-democrată și, în schimb, a sugerat că acel document a fost lansat chiar de Nicușor Dan ”pentru a se victimiza”.

La acel moment, CNSAS a transmis că documentul răspândit în presă potrivit căruia, Nicușor Dan ar fi colaborat cu Securitatea nu a fost eliberat de instituție.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE