Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ciucă îi cere Elenei Lasconi să se retragă din cursa prezidenţială: Fac apel public să înţeleagă să se retragă

Nicolae Ciucă, liderul PNL și candidat la alegerile prezidențiale, a lansat marți un apel către Elena Lasconi, contracandidata sa din partea USR, cerându-i să se retragă din cursă și să se alăture unui proiect comun de dreapta.

„Noi am intrat în guvernare alături de PSD după ce USR și-a dărâmat propriul guvern cu o moțiune de cenzură. Acum, USR are o nouă conducere. Îi respect pe toți cei care mi se alătură în competiție, dar atunci când vorbim despre o contracandidată, respectul este și mai mare.

Îi fac un apel să ia în considerare realitatea politică și matematică. 8% obținut la locale este semnificativ mai mic decât 30%. O invit, așadar, să se retragă și să susțină un adevărat proiect de dreapta”, a declarat Ciucă la România TV.

"Noi am intrat la guvernare cu PSD pentru că USR nu a făcut nimic altceva decât a depus o moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern. (...) Şi-a schimbat leadership-ul. Ştiţi foarte bine că respect tot ceea ce înseamnă partea aceasta de contracandidaţi, când este vorba de o doamnă contracandidat cu atât mai mult. Fac un apel la doamna să înţeleagă un pic aritmetica şi politică şi reală. 8% în alegerile locale înseamnă mult mai puţin decât 30%. Motiv pentru care fac apel public la dumneaei să înţeleagă să se retragă şi să vină să susţină cu adevărat un proiect de dreapta", a spus Nicolae Ciucă, la România Tv.

Ciucă: Lasconi trebuie să vadă cifrele reale

Întrebat dacă Lasconi ar trebui să-și retragă candidatura, Ciucă a răspuns: „De ce nu?”

El a insistat că „doamna Lasconi trebuie să vadă clar ce înseamnă cifrele reale”. De asemenea, a menționat că a avut deja discuții cu ea pe acest subiect și crede că alegătorii USR vor înțelege mesajul său, fiind capabili să discearnă între candidați și capacitatea acestora de a ocupa funcția de președinte al României.

În final, Nicolae Ciucă a adăugat că PNL acționează ca un „nou liant”, care își propune să unească forțele politice de dreapta.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE